cookie-og-privatlivspolitik
Peppe Franco og Søren Jakobsen giver hinanden håndslag på en god forretning.

2

Billeder

Peppe Franco og Søren Jakobsen giver hinanden håndslag på en god forretning.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Definitivt slut med bageri

Opgiver at drive bageri - Starter café
10. februar 2019 kl. 10:01 Af Erik Holm

Annonce

MARIELYST Der kommer ikke en ny bager på Torvet i Marielyst i år, selv om et skilt på vinduet indtil for nylig bød velkommen igen i 2019. I stedet er der ved at blive indrettet en ny café med internationalt cafékort.

Ejeren af bygningen, isenkræmmer Søren Jakobsen, har gerne villet have en bagermester ind igen. Men uden resultat.

- Jeg har været i mere eller mindre kontakt med fire forskellige interesserede bagere. Men det hele er strandet på økonomi. I forhold til beliggenhed og husleje kan det slet ikke hænge sammen. Et bageri kan ikke genere den omsætning, der skal til. Men det kan en café, der har aftensalget med, konstaterer Søren Jakobsen, der selv med hjælp fra en ansat bagermester stod for bageriet det meste af sæsonen sidste år.

- Det var en sjov og en lærerig tid, men også en meget hård tid. Jeg har virkelig fået respekt for bagerfaget og fundet ud af, at det er 10 gange hårdere end at være isenkræmmer, siger Søren Jakobsen.


Bygning lejet ud

Han har i stedet lejet bygningen ud til Antoniette Colli, der driver Peperoncino Det Røde Pakhus i Næstved, og hun har ansat Peppes Franco som daglig leder. Han er ikke ukendt i Marielyst, hvor han tidligere drev Pepenero.

- Jeg kender både Antoniette og Peppes fra Næstved, og begge er dygtige restauratører og forretningsfolk, siger Søren Jakobsen.

- Café Delias bliver en café med retter fra både det italienske, franske og danske køkken, og jeg kan garantere for, at vi kun sælger kvalitet. Det bliver med både pasta, pizza, steaks, fisk og skaldyr. Selvfølgelig er der også kaffe med lækkerier og drinks, siger Peppes Franco.

Cafeen er opkaldt efter hans 16 måneder gamle gudbarn! De sicilianske familiedyder fornægter sig ikke!

Café Delias vil have tre ansatte i køkkenet, to bag baren samt afryddere, og den vil have åbent det meste af året bortset fra januar og februar. Åbningstiden bliver klokken 10 til 23. Der bliver plads til 65 gæster indendørs og så al pladsen udendørs.


Et åbent køkken

I øjeblikket er den tidligere bagerforretning og bageri ved at blive indrettet til det nye formål, der bliver blandt andet etableret et åbent køkken, så gæsterne kan følge med.

- Det er en stor opgave, men vi er færdige og klar til åbning i den første uge af april, så alt er kørt ind til påsken, siger Peppes Franco, der har boet i Danmark i 30 år.

Han kom til landet som 14-årig for at besøge sine onkler Salvatore og Franco Colli, der havde en restaurant i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce