mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Demonstration mod spareplan

De faglige organisationer i Region Sjælland vil protestere mandag.
05. november 2018 kl. 06:40 Af David Arnholm

Annonce

REGION SJÆLLAND Når regionsrådet i dag mandag samles i regionshuset i Sorø, vil det blive mødt af en demonstration. 24 faglige organisationer har organiseret en protest, hvor de vil uddele røde kort til politikerne for at markere deres utilfredshed med en stor spareplan, der vil føre til nedlæggelsen af flere hundrede stillinger på sygehusene.

- Politikerne har ikke tænkt sig ordentligt om, inden de gik ud med de kolossale fyringsplaner. Sygehusene kan simpelthen ikke tåle, at de nu går ud og fyrer igen. I forvejen mangler der personale, og vi er bange for, det får uheldige konsekvenser for patienterne, når stressede ansatte skal styrte rundt som fluer i en flaske. De er bange for, de kommer til at lave fejl, siger Anja Lykke Aakeson, der er kredsformand for Danske Bioanalytikere Sjælland.

Ann Søgaard, der er sektorformand hos FOA Sjælland, er enig.

- Regionens medarbejdere på sygehusene render i forvejen stærkt, og der er ubesatte stillinger, så de dårligt kan dække bemandingen, påpeger hun.

Fagforeningerne opfordrer regionen til at kræve flere penge af staten og til at tage sig bedre tid, så afskedigelser kan klares ved naturlig afgang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

AF: HELENE WIINGAARD

Til dig, der kørte min kat… 09. november 2018 kl. 15.57

Annonce