Lokale med sans for tarteletter efterlyses til dyst.
SAKSKØBING Fra fredag klokken 13.00 i næste uge skal der dystes i, hvem der kan lave den bedste tartelet, når Den store tarteletdyst finder sted på Torvet i Sakskøbing.
Umut Sakarya, Casper Sobczyk, Claus Holm, Lollands kogekone Birte Pawlik og Hotel Saxkjøbings egen køkkenchef, Sune Hansen, stiller op med tarteletter på internationalt niveau med Claus Meyer som konferencier.
Derudover besøger Søren Østergaard Torvet og giver den som Bager Jørgen med tarteletterne.
Den bedste tartelet blandt lokale på Lolland-Falster vil også blive kåret, og her søger man deltagere, der har lyst til at være med.
- Vi skal bruge nogle lokale folk, der laver gode tarteletter og vil have dem præmieret. De kan komme med tarteletten og indskrive sig på Madskolen. Og det skal de gøre inden klokken 13.00 på dagen, fortæller Birte Aagaard, næstformand i The Little Apple, der sammen med 4990 Sakskøbing og Hotel Saxkjøbing står bag tarteletdysten.
Der er vel at mærke tale om en dyst udelukkende på selve tarteletten og ikke fyldet.
En vinder blandt de lokale og en vinder blandt kokkene vil blive kåret.
- Det er fantastisk at mærke det lokale engagement og drivkraft - Claus Meyer barsler med ideen mandag i denne uge - og vupti bliver der stablet noget på benene, som naturligvis tager højde for regeringens og sundhedsmyndighedernes covid-19-regler, fortæller Povl Lønberg, der også er projektleder for Sydhavsøernes Frugtfestival.
Maksimalt 500 må med nuværende regler være samlet, og der er blandt andet hyret vagter for at sikre, at alle coronaretningslinjer vil blive overholdt.