cookie-og-privatlivspolitik
Området med de nye poolhuse, som det tog sig ud fra luften 28. august.
Foto: Privatfoto

Lokal nyt

Desperationen ulmer i ferieby

Naboer til poolhuse truer med sagsanlæg.
23. september 2020 kl. 06:31 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

MARIELYST Det er endnu ikke lykkedes naboer til det fremskredne byggeri af poolsommerhuse at sætte en kæp i larvefødderne på de gravemaskiner, der siden juni måned har omdannet skov til byggeplads.

Alligevel hviler de ikke på laurbærrene. I sidste uge henvendte naboerne Helle og Ulrich Gosewinkel sig i et åbent brev direkte til byrådet i Guldborgsund Kommune. Centralt står budskabet om, at de fortsætter kampen:

"Den dag vi står med Planklagenævnets afgørelse, vil vi med loven i hånden kræve nedrivning af det ulovlige byggeri, samt genoprettelse af Feriebyens naturområder. Hvis kommunen skulle prøve at undgå lovens arm ved en eller anden juridisk fiksfakseri (som fx en "lovliggørende lokalplan"), vil vi ved henvendelse til alle retslige instanser sætte en stopper for det," skriver Helle og Ulrich Gosewinkel til byrådet.

Det juridiske fiksfakseri handler, ifølge modstanderne af byggeriet, om, at man fra myndighedernes side giver tilladelse til et byggeri, som ikke er lovligt. Det hastes igennem og man finder på en juridisk lappeløsning ved at lovliggøre det. Flere modstandere af poolhusene har udtrykt bekymring for, om dette gør sig gældende i den verserende sag.

Da Folketidende forholder Guldborgsund Kommunes kommunaldirektør Søren Bonde denne fremgangmåde, afviser han prompte, at kommunen arbejder på den måde.

- Det er en tendentiøs og flabet bemærkning, som vores medarbejdere og politikere ikke fortjener, siger han.

På den anden side af vejen fra ferielandsbyen ligger de almindelige sommerhusparceller, heriblandt Bøtø Møllevej nummer tre. Her bor Tom Christensen. Han får ikke konsekvenserne ved poolhusene tæt på, men han har fulgt med i sagen.

- Min tiltro til kommunen er ikke særlig stor. Den giver lov hver gang, der er penge involveret. Det er noget svineri, siger han og fortæller om dengang, han søgte om at hejse taget på sit eget anneks:

- Jeg betalte næsten 2.500 kroner og fik en lang rapport med et afslag, som indikerede, at det ville jeg aldrig få lov til. Jeg skulle aldrig have spurgt.

Tilbage i feriebyen, i den nordlige ende af byggeriet, er flere af husene næsten færdige. Naboerne har fået en støjvold, og for Eva Helver er det trods alt noget, men der skal mere til at formilde hende.

- Vi sidder tilbage med en oplevelse af, at kommunen kan gøre præcis, hvad den vil. Vi er ubeskyttede. Jeg synes, at man negligerer os almindelige borgere, der bor her, siger Eva Helver.

Læs også artiklerne "Nyt svar fra erhvervsminister" - "Ønsker umoderne ro fremfor istandsat støj" og "Stilhed til turister"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce