cookie-og-privatlivspolitik
Arne Jørgensen i gang med en af dagens opgaver.

16

Billeder

Arne Jørgensen i gang med en af dagens opgaver.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Det gamle håndværk tages i brug

BILLEDSERIE Arbejdsweekend på den gamle remise, som søger flere frivillige.
17. februar 2020 kl. 18:20 Af Lars Hovgaard

Annonce

MARIBO For at togene i remisen kan være klar til sæsonen, kræver det en stor indsats med at vedligeholde og istandsætte det tunge grej.

I weekenden blev der blandt andet skiftet kedelrør på et af lokomotiverne, en elmotor var pillet ud og skulle skilles ad og smøres - og en gammel godsvogn fra Lollandsbanen skulle gennemgås, synes og blandt andet have udskiftet noget af træbeklædningen. Opgaverne er mange.

- Vi bruger gerne det gamle håndværk i arbejdet, blandt andet ved opvarmning i essen. Det er ikke mange steder, at det stadig sker. Men i andre sammenhænge må vi bruge moderne metoder og hente hjælpe udefra for at få tingene til at fungere, fortæller Carsten Buhl under en rundvisning i remisen.

Blandt de frivillige denne weekend er Arne Jørgensen, der i 36 år har brugt utallige timer med arbejdet med de gamle tog.

- Jeg er både med på det såkaldte efterlønnerhold, der arbejder her tirsdag og torsdag. Vi begynder dagen med at spise morgenmad sammen og snakker, inden arbejdet går i gang. Der er i høj grad et socialt element ved at være med her. Jeg er også med i arbejdsweekenderne, hvor der også deltager nogle af dem, der ikke kan i hverdagene på grund af arbejde, eller fordi de kommer langvejs fra, fortæller Arne Jørgensen.

Det gjorde han også selv i begyndelsen, hvor han ofte tog turen fra København til Maribo. Men for at komme tættere på remisen flyttede han til Eskilstrup på Falster. Derfra er der ikke langt til Maribo, de gamle tog og de andre frivillige.

Læs også artiklen: "Museumsbanen søger frivillige til ny sæson" i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce