cookie-og-privatlivspolitik
Hans Frederiksen, som driver Hans' Køreskoles Uddannelsescenter i Toreby er næstformand i den lokale kørerlærerforening.
Hans Frederiksen, som driver Hans' Køreskoles Uddannelsescenter i Toreby er næstformand i den lokale kørerlærerforening.
Foto: Privat

Lokal nyt

Det skulle være så godt, men det er rigtig skidt

Det er blevet endnu værre efter Færdselsstyrelsen har overtaget teori- og køreprøver fra politiet i starten af måneden.
20. oktober 2021 kl. 18:00 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Det er en politisk aftale, som ligger til grund for, at Færdselsstyrelsen skulle overtage både administration og udførelse af teori- og køreprøver, som politiet indtil begyndelsen af oktober ellers har stået for.

Formålet var at sikre en forbedret service på området og frigive betjente til andre politiopgaver. Men servicen er derimod faldet markant, siger næstformand i Lolland-Falsters Kørelærerforening Hans Frederiksen.

- Det er blevet endnu svære end tidligere at få en teori- eller køreprøve til vores elever. Og vi er udfordret på hele vores forretningsgrundlag. Vi er flere lokale kørelærere, som er nødt til at drosle ned, Vi kan simpelthen ikke tage elever ind, når vi ikke kan få prøver til dem. Fortsætter det betyder det, at nogle kørelærere må dreje nøglen.

- Det virker ikke som om, at Færdselsstyrelsen var tilstrækkeligt forberedt. De personer, som de har antaget til sagkyndige, er ikke alle færdiguddannede. Tidligere kørte der i gennemsnit to sagkyndige i Nakskov-området og to-tre i Nykøbing dagligt. Nu er der en enkelt de to steder. Dertil er tiden for, hvorfor prøverne bliver lagt ud, ændret fra klokken 6.30 om morgen til 16.30 om eftermiddagen, hvor mange af os jo kører rundt med elever.

- I sidste uge, hvor de ugentlige prøver blev lagt ud af Færdselsstyrelsen, var der i Nykøbing området for eksempel 18 teoriprøver. Og de var væk inden for 15 sekunder. Jeg nåede ikke at få nogen, siger Hans Frederiksen.

Annonce

Alle kæmper for tider

Prisen for en køreprøve steg fra 600 kroner til 1000 kroner, da Færdselsstyrelsen overtog prøverne.

- Men hvad får man for pengene?

Ingenting, siger Hans Frederiksen, som driver Hans' Køreskoles Uddannelsescenter fra adresse i Toreby.

- Efter 27 år i faget har jeg prøvet, at der i perioder har været problemer med at skaffe prøver nok. Men aldrig i denne målestok.

Som det også har været galt tidligere, er en del af problematikken, at kørelærere fra andre områder af landet booker køreprøver på Lolland-Falster for at have nok prøver til eleverne.

Annonce

Den problematik er blevet endnu værre, siger Hans Frederiksen.

- Nu bliver prøverne for Team Sydsjælland og Lolland-Falster (svarende til politikredsens område) lagt ud en halv time før tiderne for Team København Nord & Syd inklusive Bornholm. Det betyder, at københavnerne tager vores tider, inden de ved, om der nogen tider hos dem selv.

- Færdselsstyrelsen er slet ikke oppe i gear til at håndtere denne opgave. Vi har prøvet fra foreningen at skrive til styrelsen, men får slet ikke svar. Ligesom den hotline telefon, som er oprettet hos styrelsen, ikke bliver besvaret.

Men nogle er dog kommet igennem med deres klager til Færdselsstyrelsen.

Det har nu resulteret i, at styrelsen har opfordret til, at det skal være slut med kørekortelever, der må rejse fra den ene ende af landet til den anden for at få en køreprøve.

Annonce

Nyt hold sagkyndige

I en pressemeddelelse mandag lød det fra styrelsen, at kørelærerne opfordres til kun at booke prøver på koreprovebooking.dk i de områder, hvor deres elever har lært af køre bil og kørelærerne har virksomhed.

Og så lover styrelsen, at et nyt hold prøvesagkyndige er klar ved udgangen af oktober. Forventningen er derfor, at antallet af tilgængelige prøver i løbet af november bliver øget betragteligt. Og at der i begyndelsen af det nye år vil være flere teoriprøver end tidligere. Indtil nu har Færdselsstyrelsen prioriteret at afvikle flere praktiske prøver.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE