cookie-og-privatlivspolitik
Flemming Juul Mortensen (nummer to fra venstre) takkede på årsmødet af som bestyrelsesmedlem.

3

Billeder

Flemming Juul Mortensen (nummer to fra venstre) takkede på årsmødet af som bestyrelsesmedlem.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Lokal nyt

Digecykling sår fortsat splid

Det Falsterske Digelag holdt årsmøde i Idestrup Forsamlingshus.
17. juni 2019 kl. 15:40 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

IDESTRUP I går søndag havde Det Falsterske Digelag inviteret sine medlemmer til det faste årsmøde, hvor man kunne kigge tilbage på året, der gik, og samtidig skifte ud i bestyrelsen.

Jens Corneliusen fra Væggerløse Sogn stillede op til genvalg, hvilket han også blev.

Fra Skelby og Gedesby sogne var Flemming Juul Mortensen på valg, og han valgte ikke at genopstille.

Han udpegede i stedet Benny Ellekjær, som var eneste kandidat til posten. Efter et spørgsmål, om kandidaten støttede digelagets holdning til cykling på diget, blev han valgt ind på posten.

- Jeg kan sige det kort. Diget er til for at beskytte det bagvedliggende land, og det er det, der kommer i første række, svarede Benny Ellekjær.

Selv om Hans Christian Mortensen fra bestyrelsen kunne fortælle, at sagen om cykling på diget stadig er under behandling hos Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvor der forventes en afgørelse inden august i år, så trængte spørgsmålene om cykling sig hurtigt på under punktet eventuelt.

- Jeg ville egentlig bare spørge, hvem der i bestyrelsen er for eller imod cykling på diget - også blandt de fremmødte i dag, spurgte Johnny Sand, der erklærede sig for cykling på diget.

- Jeg kan kun udtale mig om, at der er flertal mod cykling på diget, svarede formand for digelaget Søren Bjerregaard.

- Diget er ikke stærkt nok til cykling. Det er bygget efter stormfloden i 1872 med det ene formål at beskytte det bagvedliggende land. At man ønsker at udvide færdslen på diget. Det vil jeg bare sige er meget risikabelt. Vi riskerer at ødelægge diget. Det er bygget af sand og de materialer, man havde ved hånden.

- Man kunne asfaltere diget, det gør man nogle andre steder, men det er jo ikke særligt kønt. Man får et andet område, hvis man vil have mere færdsel på diget.

- Diget er ikke bygget til færdsel, men man kan måske konstruere det, så det kan tåle det, men så får vi et andet dige. Kører vi ler på diget, så får vi nogle ukrudtsplanter, som man kender fra landbrugsjord som tidsler og brændenælder. Og det er jo ikke det, man ønsker, fortalte Søren Bjerregaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce