cookie-og-privatlivspolitik
Dr. Emils Laboratorium.
Dr. Emils Laboratorium.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Diskotek får bøde for ulovlig alkoholreklame

Marielyst-diskotek har accepteret at betale bøde efter et Facebook-opslag rettet mod unge under 18 år.
05. november 2019 kl. 11:35 Af Jakob Poulsen

Annonce

Diskoteket Dr. Emils Laboratorium, der ligger på Marielyst Strandvej i Marielyst, har fået og betalt en bøde på 25.000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven efter en ulovlig alkoholreklame rettet mod mindreårige. Det skriver Forbrugerombudsmanden på deres hjemmeside.

Det lokale diskotek er et blandt ialt seks diskoteker landet over, som Forbrugerombudsmanden i sommer meldte til politiet for en række ulovlige opslag på diskotekernes respektive Facebook-sider.

Værst var et diskotek i Helsingør med hele 22 ulovlige opslag, mens det i Dr. Emils tilfælde handlede om et enkelt opslag, hvori der stod "+16 (med mindre du er 15, og har sidste skoledag)".

Det fik Forbrugerombudsmanden til at vurdere, at målgruppen for arrangementerne også var 15-17-årige, og da enhver form for reklame for alkohol er forbudt, hvis den retter sig mod unge under 18 år, blev diskoteket meldt til politiet, fremgår det af opslaget på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

- Diskoteket har et strafansvar, også selvom det ikke udskænker alkohol til mindreårige, da det er selve markedsføringen af alkohol til personer under 18 år, der er ulovlig, hedder det i opslaget.

- Det er ulovligt at rette reklamer med alkohol mod unge under 18 år. De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere og har i højere grad end voksne behov for at blive beskyttet mod eksponering for alkoholreklamer, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Sagen stammer ifølge Ritzau helt tilbage fra 2017, hvor foreningen Alkohol & Samfund og Alkoholreklamenævnet klagede til Forbrugerombudsmanden over 15 diskoteker, og det førte altså i sommer til seks politianmeldelser.

Folketidende talte i sommer, da sagen kom frem, med Timo Sander, som var direktør for Dr. Emils Laboratorium i 2017, og han undrede sig over, at politianmeldelsen kom så længe efter.

- Det er meget længe siden, og vi rettede ind med det samme, da vi blev gjort opmærksom på fejlen. Faktisk var det en misforståelse. Formuleringen i vores opslag handlede om fri fadøl i den første time, men det var aldrig meningen, at det var til unge under 18 år. Det er slet ikke noget, vi har lyst til at være med til, sagde Timo Sander.

Dr. Emils Laboratorium skiftede ejer i januar i år.

Forbrugerombudsmanden noterer i sit opslag med tilfredshed, at sagen nu er afsluttet med, at Dr. Emils har vedkendt sig ansvaret og accepteret at betale bøden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce