cookie-og-privatlivspolitik
2019-05-18-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Døllefjelde stadion.
Den 40. Dølle Fjelde Musse Marked blev afholdt med fuld humør i bragende solskin om lørdagen.
-Her er det fra standene rundt på marked
Døllemarkedet aflyses i 2020
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Dølle aflyses helt

Frygt for for mange restriktioner aflyser Døllefjelde-Musse Marked i 2020.
10. juni 2020 kl. 08:59 Af Margit Olsen

Annonce

I første omgang udsatte bestyrelsen bag Døllefjelde-Musse Marked afholdelsen af det traditionelle marked fra bededagsferien i maj til den første weekend i september på grund af covid-19 og de medfølgende restriktioner.

Men risikoen for, at ikke alle restriktioner med hensyn til forsamlinger er fjernet til september, har nu fået markedsbestyrelsen til helt at aflyse årets marked.

Bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Marked var tirsdag aften samlet. Og her blev den svære beslutning taget.

- Med baggrund i det nuværende forsamlingsforbud og de udmeldinger om, hvor mange, der må være samlet i de kommende måneder, var det en enig bestyrelse, der traf den tunge beslutning om at aflyse årets marked.

- Det er rigtig synd for alle de tilmeldte kræmmere og erhvervsudstillere, Tivoliland og ikke mindst de lokale foreninger, som hvert år får del i overskuddet, lyder det fra bestyrelsen efter mødet, som ikke mindst vægter hensynet til såvel gæster som medhjælpere.

Annonce

Formand for markedet, Leif Chortzen, har siden markedet blev udskudt første gang fra maj til september sagt, at det ikke kunne lade sig gøre at afholde et marked med over 100.000 gæster under nogen former for forsamlingsforbud.

Bestyrelsen sætter nu sin lid til, at de mange stadeholdere samt gæster, som enten har købt billetter til dame- eller herrefrokosten, vil bakke op om markedet og beholde deres bestillinger og billetter til næste års marked, som bliver fra 29. april til 2. maj - 2021.

Det vil dog være muligt at få refunderet sine penge inden 15. juli - 2020 oplyser markedsbestyrelsen. Oplysninger om refundering bliver snarrest opdateret på markedets hjemmeside www.dfmm.dk

- De damer, som har fået penge tilbage, fordi de ikke kunne komme med til damefrokosten alligevel, da Dølle blev udsat til september, vil blive tilbudt at kunne købe billetter til næste års damefrokost, så de ikke behøver at side i kø på markedets hjemmeside, når de resterende billetter bliver sat til salg i januar, fortæller formand Leif Chortzen.

Markedsbestyrelsen skal nu i gang med at aflyse de mange aftaler med teltudlejning, musikere, kunstnere og andre leverandører. Ligesom de knap 700 frivillige, som hvert år sørger for at markedet kan afvikles, heller ikke kommer på marked i år.

Annonce

Dertil kommer hele spørgsmålet om den økonomiske konsekvens for Døllefjelde-Musse Markedet.

- Vi har hele året driftsudgifter i forbindelse med markedet, og nu må vi i gang med at forsøge at søge nogle hjælpepakker, siger Leif Chortzen.

Det gælder blandt andet afdrag på lån til de marker, som er opkøbt til parkering, og leje til andre marker. Udgifter til forsikringer, for eksempel en store udgift til forsikring af de mange frivillige, som arbejder på markedet.

Leif Chotzen er medlem af den landsdækkende foreningen By- og markedsfester. Foreningen har i denne uge modtaget svar fra Erhvervsministeriet om, hvorledes der kan søges kompensation for aflyste arrangementer. Formanden for det lokale markede forventer, at der ikke bare i regi af Døllefjelde-Mussemarked, men også i regi af andre arrangementer landet over bliver en travl sommer med at få tolket og ansøgt i hjælpepakken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE