Annonce
Lokal nyt

Dølle-forberedelser fortsætter for fuldt tryk

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

På et møde tirsdag blev Døllefjelde-Musse Markedets bestyrelse enig om at fortsætte forberedelserne til markedet i september. Man satser på, at coronarestriktionerne er ophævet til den tid.

Det kan være svært at arbejde hårdt og have krydsede fingre samtidig. Men det er, billedligt talt, det, bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Markedet har tænkt sig at gøre i de kommende måneder sammen med de mange hundrede frivillige, som udgør en væsentlig grundpille i markedets struktur.

Markedet blev som bekendt flyttet fra storebededagsferien til den første weekend i september i håb om, at coronarestriktionerne - ikke mindst forsamlingsforbuddet - til den tid vil være en saga blot.

Og selvom en lang række af sommerens festivaler sidenhen har opgivet at samle gæster i tusindvis i år, så håber man i Døllefjelde fortsat på, at det kan lade sig gøre til september.

- Vi er nok ikke 100 procent overbevist nogen af os, men vi har besluttet at fortsætte arbejdet med forberedelserne med uformindsket styrke. Vi ligger jo umiddelbart efter det tidspunkt (efter 31. august, red.), hvor man ikke forventer nogen restriktioner, siger markedsformand Leif Chortzen med henvisning til en passage i den seneste politiske aftale om udmøntning af genåbningen - det var den aftale, som blev indgået med virkning fra 6. maj.

Her står nemlig, at:
"Aftalepartierne er på den baggrund enige om, at det store forsamlingsforbud på 500 personer forlænges til og med den 31. august 2021, idet der forinden dog vil gælde undtagelser i forbindelse med genåbningen af større forsamlinger og arrangementer, jf. tabel 1. Efter den 31. august 2021 vil der kunne åbnes uden væsentlige restriktioner,
såfremt vaccineudrulningen forløber planmæssigt, og at der fortsat er
epidemikontrol."

Det er altså særligt den sidste sætning, der får markedsfolkene til at tro på, at det kan betale sig at arbejde videre.
- P.t. er der ingen restriktioner for september, så derfor gør vi det. Hvis der så kommer nogle restriktioner, må vi tage den derfra, siger Leif Chortzen.

Og hvis ellers det hele går, som markedsledelsen håber, bliver det et Dølle-marked fuldstændig, som man kender det. Det vil sige med åbningskoncert torsdag aften den 2. september, en fuld åbningsdag fredag, selvom det ikke er en helligdag, og det samme lørdag og søndag.
- Vi har allerede booket Kandis som det første navn til at spille om søndagen. Det bliver meget retro-agtigt. Vi skal have fest og stemning, fastslår Leif Chortzen.

Han tilføjer dog, at man vil være ekstra omkostningsbevidste i år, da man ikke forventer helt så mange gæster som normalt i en storebededagsferie, og samtidig har blandt andre teltudlejerne varslet prisstigninger.

- Nu sætter vi turbo på hele planlægningen. Vi er forpligtet til at forsøge at afvikle et marked, hvis der ikke er nogen regler, som forbyder det. Det er for nemt bare at aflyse, men vi risikerer samtidig at bruge hele vores sommer på at planlægge og så måske blive tvunget til at aflyse i sidste øjeblik alligevel, siger Leif Chortzen.

Han antyder samtidig, at man ikke skal forvente at opleve et marked i mindre skala, hvis det er det, der skal til for at overholde eventuelle restriktioner.
- Vi vil være rigtig kede af at skulle pille eksempelvis dame- og herrefrokosten og aftenfesterne fra, for hvad er der så tilbage af Dølle, spørger han.

Et af de første vigtige skridt i det videre arbejde bliver at skaffe de omkring 700 frivillige, som skal bruges for at bemande alt fra toiletter til fadølshaner.
- Vi har 100 meget dedikerede kaptajner, som prøver at finde resten af de frivillige i deres egne netværk. Men ingen frivillige eller andre skal udsættes for nogen risiko, så vi følger nøje myndighedernes anbefalinger, understreger Leif Chortzen.

I forbindelse med aflysningen af sidste års marked søgte markedsledelsen om at få del i statens hjælpepakker og fik det også. Men hvis man vælger at aflyse årets marked på nuværende tidspunkt, hvor der ikke er nogen restriktioner i september, vil der heller ikke være mulighed for at søge en eventuel senere hjælpepakke.

Årets Dølle-marked finder sted fra 2. til og med 5. september.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan