cookie-og-privatlivspolitik
En god håndfuld familiemedlemmer var mødt op, da en ung mand torsdag blev dømt skyldig i voldeligt overgreb i Retten i Nykøbing. Efter et kram måtte de sige farvel igen, da turen gik tilbage i fængsel efter dommen.
En god håndfuld familiemedlemmer var mødt op, da en ung mand torsdag blev dømt skyldig i voldeligt overgreb i Retten i Nykøbing. Efter et kram måtte de sige farvel igen, da turen gik tilbage i fængsel efter dommen.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lokal nyt

Dømt skyldig i knivstikkeri

Den dømte må ikke holde jul med familien, herunder sin søn, og skal genoptage afsoningen i 2020. Han har siddet varetægtsfængslet i otte måneder.
13. december 2019 kl. 14:20 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

SØLLESTED Spørgsmålet var, om 25-årige Mikkel Koch ville blive dømt for drabsforsøg eller legemsangreb i Retten i Nykøbing torsdag. Det blev sidstnævnte.

Dommen blev to år og tre måneder i sagen, der udspillede sig i en anden mands hjem i Søllested om morgenen 3. april i år.

Her stak den unge mand det 49-årige offer i siden af maven med en 11 centimeter lang kniv. Forurettede kunne have været i livsfare efter knivstikkeriet, men de tre dommere og seks nævninge var enige om, at Mikkel Koch, på trods af at han i første omgang havde sagt til politiet, at han påtænkte at dræbe offeret, skulle frikendes for dette og i stedet dømmes for legemsangreb.

Dette skyldtes, at han efter knivstikkeriet var alene med forurettede i flere minutter, før dennes kone kom, uden at stikke yderligere i forurettede. Retten betonede desuden, at han allerede under grundlovsforhøret ændrede forklaring og sagde, at han blot ville give ofret en advarsel.

Dertil fremgik det af både tiltaltes forklaring og ofret og dennes kones vidneforklaringer, at tiltalte fremstod uligevægtig og påvirket af euforiserende stoffer under forløbet. Timer før dette havde han rettet henvendelse til Oringe som følge af pyskisk ustabilitet.

Dommen lagde sig tættere op ad anklagers påstand end forsvarets. Anklager påstod to år og seks måneder til to år og ni måneders fængsel, mens forsvaret bad om et år til et år og tre måneders fængsel. Der blev lagt vægt på, at overfaldet var sket i ofrets hjem og uden varsel. Dommen blev imidlertid modtaget.

Et andet forhold, om vold mod en kvinde i januar, frafaldt, da ofret ikke kunne forklare ordentligt, hvor på kroppen eller hvor i huset hun var blevet slået.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce