cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder

Højesteretsdommer og bestyrelsesformand Jon Stokholm modtog traditionen tro dronningen for foden af hovedtrappen
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Dronningen besøgte Corselitze

BILLEDSERIE OG VIDEO: Dronning Margrethe deltog tirsdag i det årlige regnskabsmøde for Det Classenske Fideicommis.




23. november 2021 kl. 18:20 Af Jakob Poulsen

Efterårssolen skinnede smukt, da dronning Margrethe tirsdag klokken 13 ankom til hovedbygningen på Corselitze Gods på Østfalster i forbindelse med det årlige regnskabsmøde i Det Classenske Fideicommis.

Sidste år skete modtagelsen af hensyn til coronasmitten uden håndtryk, men i år var man på det punkt vendt tilbage til normalen, da formanden for fideicommisets bestyrelse, højesteretsdommer Jon Stokholm, tog imod majestæten for foden af hovedtrappen.

Dronningen er protektor for Det Classenske Fideicommis, og det er en årligt tilbagevendende tradition, at hun besøger Corselitze i november for formelt at underskrive regnskabet.

Det var i øvrigt et usædvanligt flot regnskab, dronningen fik lov at underskrive denne gang, fortalte godsforvalter Poul Schreiner Hansen før mødet.

- Det er et af de største overskud i nyere tid. Et stort plus på cirka 10 millioner kroner, lød det fra Poul Schreiner Hansen.

Annonce

Det flotte overskud var i øvrigt kærkomment efter et knapt så tilfredsstillende regnskab sidste år.

Ifølge godsforvalteren skyldes overskuddet dels en gevinst på værdipapirer, men også et godt udbytte af den almindelige drift, og at man har fået godt gang i salget af grunde, blandt andet ved Hamborgskoven ved Sundby L.

Poul Schreiner Hansen forventer i øvrigt, at næste års resultat også bliver godt.

Ved frokosten blev dronningen og de øvrige inviterede deltagere budt velkommen med en velkomstdrink bestående af Champagne De Sousa & Fils, Blanc de Blancs Brut Réserve og Grand Cru Avize - WWF.

Forretten bestod af gin-rimmet færøsk laks med kærnemælkscreme samt syltet agurk og dertil Domaine Guillaume Vrignaud og Petit Chablis 2019 - WWF.

Annonce

Hovedretten bestod af mørbrad a la saltimbocca med frisk pasta og basilikumsauce. Dertil Casa Los Frailes og Monastrell Vinãs Viejas 2011.

Til dessert var der valnøddetærte med appelsin-is og hertil blev der serveret Château Cru Peyraguey Sauternes 2005.

Frokosten blev serveret portionsanrettet af hensyn til covid-19-risikoen.

Se modtagelsen af dronningen herunder og se flere billeder ved at klikke på billedet herover.
Video: Jakob Poulsen.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE