cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere klimaminister og nuværende klima- og energiordfører for De Radikale Rasmus Helveg Petersen kalder den planlagte gasledning til Lolland-Falster for "en dinosaurløsning".
Den tidligere klimaminister og nuværende klima- og energiordfører for De Radikale Rasmus Helveg Petersen kalder den planlagte gasledning til Lolland-Falster for "en dinosaurløsning".
Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix/arkiv

Lokal nyt

EL og R fastholder kritik af gasledning

Regeringen har besluttet, at en gasledning til 800 millioner kroner skal forsyne Lolland-Falster. Støttepartier siger, at en grøn løsning er overset.
04. april 2021 kl. 21:35 Af Citathistorie fra Jyllands-Posten, Citathistorie fra Jyllands-Posten

Beslutningen om at bygge en 115 kilometer lang gasledning til Lolland-Falster møder fornyet kritik fra to af regeringens støttepartier.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ledningen skal fra 2024 forsyne landets næststørste CO2-udleder, Nordic Sugar, samt en række andre virksomheder på Lolland-Falster med gas. Først i 2040 er planen, at ren, grøn biogas skal strømme gennem ledningen. Indtil da vil fossil naturgas fylde en stor del af kapaciteten.

Men De Radikale og Enhedslisten opfordrer til yderligere undersøgelser af, om Nordic Sugar kan elektrificeres og dermed køre på grøn strøm.

- Jeg tror ikke, at muligheden for en elektrificering er blevet undersøgt ordentligt, siger energiordføreren for Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen, til Jyllands-Posten.

Annonce

- Med denne løsning er man låst til at bruge fossile brændstoffer helt frem til 2040. Det er ikke at fremtidssikre. Dette er en dinosaurløsning, siger klima- og energiordfører for De Radikale Rasmus Helveg Petersen.

Begge partier mener, at myndighederne i forbindelse med en kommende miljøvurderingsrapport skal undersøge, om alternative løsninger kan komme i spil.

Ingen anden sukkerfabrik i verden kører på ren el, og derfor mener Nordic Sugar, at elektrificeringen af de to fabrikker er for usikker og kan føre til udsving i fabrikkernes energitunge udvinding af sukker.

- Jeg havde da håbet, at Nordic Sugar havde set dette som et markedsargument, siger Rasmus Helveg Petersen, som ikke mener, at mulighederne for elektrificering er undersøgt tilstrækkeligt.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) vil ikke stille op til interview, men skriver til Jyllands-Posten, at en elektrificering er afsøgt tilstrækkeligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE