cookie-og-privatlivspolitik
Huset var overtændt og stod ikke til at redde.

5

Billeder

Huset var overtændt og stod ikke til at redde.
Foto: Lars Dalsig

Lokal nyt

Eksplosiv brand i hus - kvinde anholdt

Brandvæsnet måtte kæmpe hele natten med brandslukning i hus, hvor der var frygt for, at en beboer ikke var kommet ud.
06. maj 2021 kl. 11:40 Af David Arnholm

UTTERSLEV Kort før midnat natten til torsdag blev Lolland-Falster Brandvæsen kaldt til Højagervej i Utterslev. Meldingen lød, at der var kraftig ild i et hus, og at der lød eksplosioner.

Indsatsleder Jens Rasmussen var første brandmand på stedet og kunne konstatere, at det formentlig var gasflasker og spraydåser, der havde forårsaget eksplosionerne.

- Da jeg kommer frem, er huset overtændt, og flammerne står ud af vinduer og døre, og inde på området finder jeg en kvinde, som er meget chokeret, fortæller han.

Jens Rasmussen spørger kvinden, om der er flere beboere på stedet.

- Men hun er meget chokeret, så jeg kan ikke rigtig få noget ud af hende, fortæller han.

Annonce

Jens Rasmussen kontaktede derfor politiets vagtcentral, der undersøger sagen og fortæller, at der også er registreret en mandlig beboer på adressen.

- Så er jeg nødt til at gøre en stor indsats, for vi er nødt til at gå ud fra, at der er en person derinde, fortæller Jens Rasmussen.

Han sætter derfor to røgdykkerhold ind og tilkalder yderligere to hold røgdykkere fra Nakskov.

- Men det brænder så kraftigt, at vi må trække ud, siger han og fortæller, at indsatsen derfor en overgang måtte koncentreres om at slukke udefra - gennem vinduerne og - ved hjælp fra en drejestige - oppefra.

Også to sprøjter og tre tankvogne var på stedet.

Annonce

Tre kvarter senere kommer der dog en god melding fra politiet: Manden er indlagt på Nykøbing Sygehus og befinder sig altså ikke inde i flammerne. Brandmændene kæmper dog videre, og de frivillige fra Maribo blev tilkaldt for at betjene en kompressor, der kunne fylde iltflasker til brandmændene.

Først ved femtiden kan de køre hjem efter at have brugt 64.000 liter vand og 22 flasker ilt. Et hold brandvagter blev dog på stedet.

Hvad der har udløst branden, kan brandvæsnet ikke sige - her henvises til politiet. Det er ikke første gang, der er ild i huset. Også fredag 9. april var der ild, og den gang blev en mand anholdt og sigtet for at have påsat branden.

Bo von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at den chokerede kvinde, som er 49 år, er blevet anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse. Hun har erkendt forholdet, og skal i dag fremstilles i et grundlovsforhør.

Ved den forrige brand på stedet blev hendes mandlige samboer sigtet for at have sat ild på, og den sag verserer fortsat, oplyser Bo von Würden. Han ønsker ikke at fortælle, hvad politiets teori er om et eventuelt motiv til ildspåsættelserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE