cookie-og-privatlivspolitik
De nye elever blev placeret i afmalede felter med den påkrævede afstand imellem sig, da de mandag blev budt velkommen foran Næsgaard af forstander Anders Bøje Jørgensen.

2

Billeder

De nye elever blev placeret i afmalede felter med den påkrævede afstand imellem sig, da de mandag blev budt velkommen foran Næsgaard af forstander Anders Bøje Jørgensen.
Foto: Næsgaard Efterskole

Lokal nyt

En anderledes start på det nye efterskoleår

De lokale efterskoler har budt nye elever velkomne.
12. august 2020 kl. 20:52 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NÆS Mandag kunne Næsgaard Efterskole på det nordlige Falster, ligesom så mange andre, starte et helt nyt skoleår, hvor alting ikke helt er, som det plejer.

- Alting tager jo lidt længere tid, fordi der er en masse forudsætninger, vi skal leve op til. Vi har jo, ligesom så mange andre, måtte sande, at en ting er at afslutte et skoleår med corona, et andet er at starte et skoleår med corona. Dem der afsluttede, de var jo garvede efterskoleelever. De kendte rytmerne på skolen og vidste, hvad efterskole var. Og de sidste seks uger på skolen handlede jo meget om at få en positiv afslutning, for det havde alle fortjent efter at have været hjemme i 66 dage. Nu er det noget helt andet. Der kommer nogle uprøvede og nye unge mennesker, som i forvejen er nervøse og alle de der ting, fortæller Anders Bøje Jørgensen, der er forstander på Næsgaard Efterskole.

De første par skoledage for de 173 nye elever er gået med at lære hinanden at kende, få styr på computere og intranet, sangtime med to meters afstand, og i går var alle 173 elever på løbetur ned til den gamle færgehavn ved Grønsund.

- Så vi laver langt hen ad vejen de ting, vi plejer. Der er bare lidt flere ting, vi skal tænke på, fortæller Anders Bøje Jørgensen.

De 173 elever er delt op i 16 familier, som må være sammen uden de sædvanlige coronarestriktioner.

- Og nu er det blevet sådan, at to familier kan blive "vennefamilier". For der er cirka 11-12 elever i hver familie, og de udgør en primærgruppe. De må sidde tæt sammen, kramme og alle de ting, man måtte før coronaen. Det betyder også, at vi må spise i to hold, for ellers sidder vi for tæt sammen. Så det passer med at familie et kan spise, og så kan familie to, de er i gruppe med, spise ved samme bord, fordi de må være tæt sammen, fortæller Anders Bøje Jørgensen.

Læs også artiklen "Ny forstander på Stubbekøbing Efterskole" i Folketidende

Og artiklen "Efterskole klar med 131 elever" om Nysted Efterskoles opstart.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce