cookie-og-privatlivspolitik
Direktørduoen Pless & Schrøder nyder at skabe en arbejdsplads, hvor grin er en fast del af hverdagen.

3

Billeder

Direktørduoen Pless & Schrøder nyder at skabe en arbejdsplads, hvor grin er en fast del af hverdagen.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

En arbejdsplads fuld af grin

Nykøbing F. Revyens nye direktørpar, Pernille Schrøder og Mickey Pless, har lange og sjove arbejdsdage.
09. juni 2019 kl. 11:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Arbejdsdagene er meget lange, og der er travlt på den strukturerede måde hos den nye direktørduo i Nykøbing F. Revyen, der har overtaget tøjlerne fra Flemming Krøll.

Men først og fremmest har skuespiller Pernille Schrøder og kapelmester Mickey Pless det sjovt.

- Vi griner rigtig meget. Af alt muligt. Alt kan blive morsomt. Jeg tror nok, at vi griner mere på denne arbejdsplads, end man gør på Danish Crown, griner Pernille Schrøder og får prompte opbakning af Mickey Pless.

- Der går hele tiden ged i et eller andet, og så griner vi igen. Det er jo skuespillere, vi har med at gøre. Det er folk, der godt kan lide at være sjove og sige komiske ting, også når det er upassende. Det er vidunderligt. Tænk at gå på arbejde og skraldgrine. Det kan man jo ikke ønske sig bedre.

Mickey Pless og Pernille Schrøder deler direktørposten mellem sig, så Pless tager sig af ringbindene, graferne og pengene, mens Pernille er kunstnerisk leder på scenen.

Og så har de to nye direktører haft producer Flemming Krøll som rygstød i processen med at stable årets revy på benene.

- Det er jo heldigvis ikke sådan, at "Krøllebassen" (Flemming Krøll, red.) er stukket af til Bahamas. Han kommer og kigger, og han er lige ved telefonen, når vi har brug for et godt råd. Det er ikke, fordi hans ord er lov, men han har da trods alt 40 års erfaring og har lavet denne revy i 28 år, fastslår Pernille Schrøder, og Mickey Pless supplerer:

- Flemming er god at have på sidelinjen. Det kan være små bitte ting, han går ind i. En linje i en sang eller en tekst, hvor han siger "Den tror jeg, I skal lave om, hvor den vil støde folk fra Lolland". Det kan man jo mene er noget pjat. Men så laver vi den linje om, for der skal ikke sidde nogen og føle sig stødt. Det er blandt andet sådan noget, vi bruger ham til. Og det kører fuldstændig smooth og i orden, konstaterer Mickey Pless, som også har Flemming Krøll med i baghånden i det administrative.

Da det sidste år blev meldt ud, at Mickey Pless og Pernille Schrøder overtog Nykøbing F. Revyen, meldte makkerparret hurtigt ud, at de ikke har planer om at ændre på revyen, som publikum kender den.

Den beslutning står stadig ved magt.

- Formen på revyen er vi fuldstændig overbevist om, at vi ikke laver om på. Den fungerer godt, og folk er glade for den, og det er vi sådan set også. Men det er klart, at jo mere jeg kommer ind i det administrative maskinrum, er der ting, hvor jeg tænker, at vi kan gøre det på en smartere måde. Men det er ikke noget, publikum kommer til at mærke, siger Mickey Pless.

- Den danske revy har det rigtig godt, og den fornyer sig selv i takt med, at al dramatik og teater fornyer sig. Vi skal ikke med vold lave noget vildt anderledes. Vi skal sgu indfri folks forventninger om en festlig, musikalsk og elegant aften, tilføjer Pernille Schrøder.

Revypublikummet hører - som mange andre steder i kulturlivet - med i segmentet "de grå hjelme". Altså folk på den modne side af 50 år. Men direktørduoen er ikke bekymret for, om de kan lokke den yngre del af publikum i teatersalen.

- Vi skal ikke have de unge ind, det er en misforståelse. Når du er 20 år, er du ikke der, hvor du ser revy. Der sker andre ting i dit liv. Det kommer, når du bliver 40 år. Der kommer nye til hvert år, efterhånden som de bliver "revy-modne", lyder det uden bekymring fra Mickey Pless.

Mens revyen forberedes og spiller, skifter Pernille Schrøder sin bolig i København ud med sommerhuset på Marielyst.

Mickey Pless er ved at slå lokale rødder, for han og familien flyttede til Sundby 1. december.

- Her er vidunderligt. Vi er så glade for at være her. Alene servicen i butikkerne er enestående. Her ser ekspedienten på dig og siger goddag, når du kommer ind. Det er længe siden, jeg har oplevet det i København. Det er jeg ret betaget af, fortæller Mickey Pless, som med tilfredshed er i gang med at tjekke Sydhavsøernes øvrige kulturliv ud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce