cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Holst har siden 2012 opbygget sin helt egen medieproduktion på egen hånd. Fra hjemmestudiet optager og redigerer han sine videoblogs.

3

Billeder

Mathias Holst har siden 2012 opbygget sin helt egen medieproduktion på egen hånd. Fra hjemmestudiet optager og redigerer han sine videoblogs.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

En videostjerne på internettet

Mathias Holst har flere tusinde fans og følgere på YouTube.
25. maj 2019 kl. 18:00 Af Martin S Poulsen

Annonce

TOREBY Han har været nødt til at få hemmelig adresse. For 24-årige Mathias Holst er ikke en hvilken som helst ung mand. Han er en stjerne på internettet, hvor han har tusindvis af følgere og fans primært på videodelingstjenesten YouTube, men også på de sociale medier Facebook, Snapchat og Instagram.

Han fik hemmelig adresse efter at have lavet et sjovt indslag på YouTube med titlen "10 ting YouTubere ikke får succes med", der i forskellige udgaver er set mere end hundredtusinder gange.

- Da jeg lagde den video op, fik jeg på få dage flere tusinde nye følgere. En dag stod der to unge fyre og bankede på. De ville bare have min autograf, men det var lidt grænseoverskridende, at de opsøgte mig herhjemme, fortæller Mathias Holst.

Han har fået skabt sig et navn på internettet ved blandt andet at lave sjove videoer, sketcher, livestreaming af spil og såkaldt "unpacking", hvor han viser for eksempel en ny computer eller mobiltelefon, og hvad de kan. Alt det viser han på YouTube-kanalen "Holst det er mig".

I et godt 20 kvadratmeter stort rum ved siden af sit soveværelse laver Mathias Holst en stor del af sine videoer. Rummet er indrettet som et helt lille tv-studie med flere kameraer, store mikrofoner og adskillige skærme. Her redigerer han også sine populære videoblogs.

- De kan handle om alt muligt. Typisk følger man mig i min dagligdag, hvor jeg for eksempel er i biografen for at se en ny film, og så fortæller jeg om filmen, siger Mathias Holst, der ved siden af sin YouTube-kanal arbejder fuldtid som sælger i en større virksomhed i Nykøbing.

Men han tjener også lidt på at være en stjerne på internettet.

- Mine følgere kan donere små beløb til mig. De sker som regel, når jeg livestreamer med et spil som Fortnite. Så giver folk 10 eller 20 kroner, siger Mathias Holst, der tjente lidt over 10.000 kroner sidste år på donationer fra fans.

Han gør meget ud af at have et godt forhold til sine følgere.

- De kan chatte med mig, når jeg livestreamer fra mine gamingsessions. Så udveksler vi erfaringer med spillene og giver hinanden gode råd, siger Mathias Holst, der drømmer om en dag at kunne arbejde helt professionelt med medieproduktion for eksempel som tv-tilrettelægger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce