cookie-og-privatlivspolitik
Nede i salen var godt 50 forældre, naboer og andre interesserede mødt frem til stormødet om fremtiden for skolen, sfo og børnehaven.

3

Billeder

Nede i salen var godt 50 forældre, naboer og andre interesserede mødt frem til stormødet om fremtiden for skolen, sfo og børnehaven.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Fælles front fra landsbyskolerne

Der var fuldt hus til møde om skolelukning - Dog udeblev flere inviterede politikere.
22. maj 2019 kl. 13:20 Af Inger Baumann Møller

Der var ikke mange tomme stole ud af de 60, som styregruppen mod lukningen af Dannelunde Skole havde sat frem tirsdag aften i skolens gymnastiksal.

Rundt regnet 53 tilhørere var mødt op til mødet på Dannelunde Skole, hvor der til gengæld var flertal af tomme stole hos panelgæsterne. Her var kun tre af syv pladser besat ved mødets start. Her sad Bente Borreskov fra Enhedslisten, Eric Steffensen fra Dansk Folkeparti og Henrik Høegh fra Venstre.

Socialdemokraterne var alle fraværende og modtog mange verbale øretæver fra de fremmødte Dannemare-beboere og politikere, hvor Venstre havde flere repræsentanter, der flittigt tog ordet nede i salen.

- Forslaget her er kommet som en tyv om natten, sagde Bente Borreskov, der som den første paneldeltager fik ordet. Hun understregede, at Enhedslisten går ind for at bevare Dannelunde Skole, og at der ikke er mange dage til at læse alle høringssvarene.

Der er frist for indsendelse af høringssvar 23. maj.

Annonce

Forslag fra Venstre og DF

Eric Steffensen mente, at forslaget om at lukke Dannelunde Skole var et udtryk for mangel på vilje til at tænke kreativt, og sagde, at det ikke blev med stemmer fra DF, at Dannelunde Skole ville blive lukket, og Henrik Høegh fortalte, at Venstre sammen med DF har stillet forslag om at bevare dagpleje, børnehave og indskoling på Dannelunde Skole.

- Det er vores primære ønske, sagde viceborgmesteren, der tilføjede, at en privatskole var en anden mulighed. For løser en privatskole et væsentligt problem i et mindre samfund, så skal den have væsentligt mere i tilskud end en privatskole inde i byen.

Arrangørerne af stormødet havde forberedt en række spørgsmål til de fremmødte politikere for at kvalificere debatten. Det første spørgsmål, som dirigenten Karsten Jensen stillede, var, hvad der skulle til, for at Dannelunde Skole kunne blilve bevaret.

- Tilfredse forældre, sagde Henrik Høegh, der tit blev suppleret af sin partifælle og tidligere formand for skoleudvalget Tom Larsen, der også er nuværende medlem af skoleudvalget.

- Vi har forsøgt i vores børne- og skoleudvalg, men vi møder ingen forståelse. Vi er nødt til at se, hvad der er for alternativer, sagde Tom Larsen og tilføjede, at selv om han lige havde fået et barnebarn herude, så var det ikke nok.

Annonce

Spørgeskemaundersøgelse

Tina Dalhammer, der var en af arrangørerne af mødet, fremlagde en undersøgelse, som styregruppen havde lavet blandt de forældre, der har fravalgt Dannelunde Skole. Forældre til 38 børn havde svaret.

31,3 procent angav dårlig ledelse som årsagen, mens 62,5 procent svarede, at det var, fordi de havde hørt rygtet om, at Dannelunde Skole snart ville lukke, de havde valgt en anden skole.

Seks forældre ønskede ikke at deltage i spørgeskemaundersøgelsen, fordi de enten ikke selv havde valgt skolen aktivt fra, eller fordi de mente, det skulle have været kommunen, der havde lavet undersøgelsen, så oplysningerne ikke skulle havne hos andre forældre.

Spørgeskemaundersøgelsen bliver overrakt til Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på torsdag før økonomiudvalgsmødet på rådhuset i Maribo sammen med indsamlede underskrifter mod skolelukningen.

- Hvad er det så, vi gør, for at bevare Dannelunde Skole. De mennesker, der bestemmer, er her ikke. Vi skal have nogle argumenter, der kan bringe Socialdemokratiet og SF til fornuft, slog Tine Vinther Clausen (V) fast, efter at diskussionen havde været forbi markedsføring og privatskolefrekvens.

Annonce

En mulighed kunne være, at de fem landsbyskoler i Horslunde, Østofte, Holeby og Søllested samt Dannemare mødes for at lægge pres på debatten om landdistrikterne.

- Vi skal indkalde til et fælles møde. Der er ikke tid til at skrive til hver enkelt politiker, slog Tom Larsen fast, og ordstyrer Karsten Jensen opsummerede:

- Så vi skal kridte kondiskoene, og vi har travlt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

Annonce

ANNONCE