Annonce
Lokal nyt

Fælles front fra landsbyskolerne

Nede i salen var godt 50 forældre, naboer og andre interesserede mødt frem til stormødet om fremtiden for skolen, sfo og børnehaven. Foto: Flemming Keith Karlsen

Der var fuldt hus til møde om skolelukning - Dog udeblev flere inviterede politikere.

Der var ikke mange tomme stole ud af de 60, som styregruppen mod lukningen af Dannelunde Skole havde sat frem tirsdag aften i skolens gymnastiksal.

Rundt regnet 53 tilhørere var mødt op til mødet på Dannelunde Skole, hvor der til gengæld var flertal af tomme stole hos panelgæsterne. Her var kun tre af syv pladser besat ved mødets start. Her sad Bente Borreskov fra Enhedslisten, Eric Steffensen fra Dansk Folkeparti og Henrik Høegh fra Venstre.

Socialdemokraterne var alle fraværende og modtog mange verbale øretæver fra de fremmødte Dannemare-beboere og politikere, hvor Venstre havde flere repræsentanter, der flittigt tog ordet nede i salen.

- Forslaget her er kommet som en tyv om natten, sagde Bente Borreskov, der som den første paneldeltager fik ordet. Hun understregede, at Enhedslisten går ind for at bevare Dannelunde Skole, og at der ikke er mange dage til at læse alle høringssvarene.

Der er frist for indsendelse af høringssvar 23. maj.

Blandt paneldeltagerne var kun tre af de syv pladser besat fra mødets start. Det var Bente Borreskov fra Enhedslisten, Eric Steffensen fra DF og Henrik Høegh fra Venstre. Foto: Flemming K. Karlsen

Forslag fra Venstre og DF

Eric Steffensen mente, at forslaget om at lukke Dannelunde Skole var et udtryk for mangel på vilje til at tænke kreativt, og sagde, at det ikke blev med stemmer fra DF, at Dannelunde Skole ville blive lukket, og Henrik Høegh fortalte, at Venstre sammen med DF har stillet forslag om at bevare dagpleje, børnehave og indskoling på Dannelunde Skole.

- Det er vores primære ønske, sagde viceborgmesteren, der tilføjede, at en privatskole var en anden mulighed. For løser en privatskole et væsentligt problem i et mindre samfund, så skal den have væsentligt mere i tilskud end en privatskole inde i byen.

Arrangørerne af stormødet havde forberedt en række spørgsmål til de fremmødte politikere for at kvalificere debatten. Det første spørgsmål, som dirigenten Karsten Jensen stillede, var, hvad der skulle til, for at Dannelunde Skole kunne blilve bevaret.

- Tilfredse forældre, sagde Henrik Høegh, der tit blev suppleret af sin partifælle og tidligere formand for skoleudvalget Tom Larsen, der også er nuværende medlem af skoleudvalget.

- Vi har forsøgt i vores børne- og skoleudvalg, men vi møder ingen forståelse. Vi er nødt til at se, hvad der er for alternativer, sagde Tom Larsen og tilføjede, at selv om han lige havde fået et barnebarn herude, så var det ikke nok.

Alvorlige og koncentrerede miner hos de fremmødte til stormødet. Forrest i gul bluse Tina Dalhammer fra aktionsgruppen. Foto: Flemming Keith Karlsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Spørgeskemaundersøgelse

Tina Dalhammer, der var en af arrangørerne af mødet, fremlagde en undersøgelse, som styregruppen havde lavet blandt de forældre, der har fravalgt Dannelunde Skole. Forældre til 38 børn havde svaret.

31,3 procent angav dårlig ledelse som årsagen, mens 62,5 procent svarede, at det var, fordi de havde hørt rygtet om, at Dannelunde Skole snart ville lukke, de havde valgt en anden skole.

Seks forældre ønskede ikke at deltage i spørgeskemaundersøgelsen, fordi de enten ikke selv havde valgt skolen aktivt fra, eller fordi de mente, det skulle have været kommunen, der havde lavet undersøgelsen, så oplysningerne ikke skulle havne hos andre forældre.

Spørgeskemaundersøgelsen bliver overrakt til Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på torsdag før økonomiudvalgsmødet på rådhuset i Maribo sammen med indsamlede underskrifter mod skolelukningen.

- Hvad er det så, vi gør, for at bevare Dannelunde Skole. De mennesker, der bestemmer, er her ikke. Vi skal have nogle argumenter, der kan bringe Socialdemokratiet og SF til fornuft, slog Tine Vinther Clausen (V) fast, efter at diskussionen havde været forbi markedsføring og privatskolefrekvens.

En mulighed kunne være, at de fem landsbyskoler i Horslunde, Østofte, Holeby og Søllested samt Dannemare mødes for at lægge pres på debatten om landdistrikterne.

- Vi skal indkalde til et fælles møde. Der er ikke tid til at skrive til hver enkelt politiker, slog Tom Larsen fast, og ordstyrer Karsten Jensen opsummerede:

- Så vi skal kridte kondiskoene, og vi har travlt.

  • Nede i salen var godt 50 forældre, naboer og andre interesserede mødt frem til stormødet om fremtiden for skolen, sfo og børnehaven. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Blandt paneldeltagerne var kun tre af de syv pladser besat fra mødets start. Det var Bente Borreskov fra Enhedslisten, Eric Steffensen fra DF og Henrik Høegh fra Venstre. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Alvorlige og koncentrerede miner hos de fremmødte til stormødet. Forrest i gul bluse Tina Dalhammer fra aktionsgruppen. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem