cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Fællesråd skal være Sakskøbings talerør

En gruppe initiativtagere ønsker at oprette et nyt fællesråd, som skal varetage interesserne for Sakskøbing og omegn over for kommunen.
09. oktober 2013 kl. 17:30 Af Christina Oberschelp (cob@folketidende.dk)

Annonce

En stille frygt for, at Sakskøbing og omegn kan risikere at blive overhørt, når fremtidige kommunale planer og projekter skal udarbejdes, og en forventning om, at “det kommende byrådsvalg i november ikke ser lyst ud med hensyn til at give flere byrådsmedlemmer fra Sakskøbing-området”, får nu tre Sakskøbing-borgere til indkalde til stiftende generalforsamling for et nyt fællesråd.

De mener, at byen og området omkring den har brug for et talerør til Guldborgsund Kommune, og den rolle skal fællesrådet udfylde.

På den måde håber gruppen at kunne sikre, at de kommende byrådspolitikere har fokus på området og dets behov.

Sakskøbing har tidligere haft et fællesråd, som kom til verden i 2007 og lagde grundstenen for senere fællesråd i Nysted og Guldborg. I sin levetid gjorde fællesrådet sig især bemærket i forbindelse med arbejdet på kommuneplanen, som byrådet vedtog i endeligt i 2009.

I 2010 måtte fællesrådet imidlertid opløse sig selv efter i længere tid at have været både uden formand og uden opgaver fra borgerne.

Nu står Guldborgsund Kommune over for en revidering af kommuneplanen, og forslaget til den reviderede udgave er i øjeblikket i høring.

Ifølge den ene af de tre initiativtagere, Erik Bohn-Jespersen, tegner det dog ikke til, at det ny fællesråd vil lide samme skæbne som sin forgænger, når tiden kommer, hvor den ændrede plan har fået sin endelige godkendelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LOTTE HINRICHSEN LARSØ

Til byrådet vedr.… 19. juni 2019 kl. 16.53

AF: METTE HOVMAND

Venstre stemmer IKKE for en… 19. juni 2019 kl. 15.17

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

Annonce