cookie-og-privatlivspolitik
Da begge mænd havde tilstået, var der i retten ikke bevisførelse i sagen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Fængsel til to mænd for røveriforsøg

To mænd idømt fængsel for røveriforsøg, hvor udbyttet skulle være hash og penge.
03. december 2020 kl. 08:30 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING I en tilståelsessag ved Retten i Nykøbing blev Rafat Aloan og Charlie Nielsen torsdag i sidste uge idømt henholdsvis to år og tre måneder og to års fængselsstraf for røveriforsøg og særlig grov vold.

Røveriforsøget fandt sted på en adresse i Nykøbing 26. september, hvor tre mænd, hvoraf den ene ved en tidligere retssag var blevet dømt, skaffede sig adgang til lejligheden og med vold og trusler om vold forsøgte at fratage en person på adressen hash eller kontanter.

De tre mænd havde maskeret sig, og den dømte sigtede med en pistollignende genstand i hånden, men lykkedes dog ikke med at få udleveret hverken hash eller kontanter.

Rafat Aloan og Charlie Nielsen slog derfor beboeren i lejligheden flere gange på kroppen og i hovedet med jernstænger og en motorcykelhjelm, ligesom alle tre adskillige gange slog vedkommende i ansigtet og på kroppen.

Anklager i sagen Morten Gimm Hvergel er godt tilfreds med dommen.

- Det blev til en tilståelse for både Rafat Aloan og hans medgerningsmand Charlie Nielsen, så de blev dømt efter deres egen forklaring. Jeg havde påstået to år og tre måneder til Charlie og to år og seks måneder til Rafat, men med baggrund i retspraksis er jeg tilfreds med den dom, der er udmålt, fortæller anklageren.

Den ekstra straf til den 30-årige Rafat Aloan skyldes tidligere straffe.

- Vi kom jo ikke rigtigt ind på det, fordi der ikke var bevisførelse, men han var straffet tidligere for blandt andet noget røveri, og det synes jeg krævede, at han lå lidt højere i strafudmålingen, fortæller Morten Gimm Hvergel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce