cookie-og-privatlivspolitik
Beslutningen om at ville bruge 130 millioner kroner på at øge fremkommeligheden på Rute 9 er godt nyt for ønsket om en fremrykket færgehavn på Vestlolland, vurderer MF Erling Bonnesen (V). Arkivbillede
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

Lokal nyt

Færgeleje-idé styrkes af trafikplan

Folketingspolitikere ser vigtigt signal i penge til at udvide Rute 9.
14. marts 2019 kl. 14:47 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Trafikaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti og beslutningen om at ville bruge 130 millioner kroner på at øge fremkommeligheden på Rute 9 er godt nyt for ønsket om en fremrykket færgehavn på Vestlolland. Det vurderer folketingsmedlemmet Erling Bonnesen (V), der støtter ønsket om en hurtigere forbindelse mellem landsdelene.

- Det baner vejen for, at en udskudt færgehavn med reduceret sejltid kan blive en realitet på et senere tidspunkt. Dette er en principielt meget vigtig anerkendelse, siger Erling Bonnesen til Fyns Amts Avis.

Den vurdering står han ikke alene med.

- Jeg er helt sikker på, at de ting, der ligger i den her plan, viser, at Rute 9 har betydning. Der giver jeg Erling Bonnesen ret. Det peger mod, at det er nødvendigt hurtigst muligt at kigge på, hvordan det fremskudte færgeleje kan bygges, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), der er formand for Folketingets transport-, bygnings- og boligudvalg.

Læs meget mere om udspillet og mange kommentarer i artiklerne "Milliardreserve til projekter som Rute 9" - "Cykelpulje glæder lokal arkitekt" - "Heino Knudsen: Hele Rute 9 skal opgraderes" og "Marcus Knuth: Bedre end togfonden" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce