cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen.

Lokal nyt

Færre billige billetter med togbusser

DSB har fordoblet sit antal af billige billetter landet over. Men når rejsende fra Rødby Færge og Nykøbing snart skal sætte sig i en togbus i stedet for at køre med toget, vil der ikke være lige så mange billige billetter.
07. februar 2019 kl. 11:50 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Billetprisen mellem Nykøbing F og København er 168 kroner for en kontantbillet, men 100 kroner for de rejsende, som bruger Rejsekort. Kan man finde en afgang uden for myldretiden, hvor det er muligt at købe en DSB Orange-billet, er prisen for samme tur 49 kroner.


Tager man turen til Århus fra Nykøbing er prisen for en kontantbillet 388 kroner, med Rejsekort 374 kroner, mens prisen for en Orange-billet er helt ned på 100 kroner.

Stadig flere passagerer tjekker ud af DSB og ind i billige fjernbusser og afgiftslette personbiler på ruterne frem og tilbage over Storebælt. Passagerflugten bliver yderligere forstærket af billige brotakster og af langstrakte spor- og renoveringsprojekter, der giver forsinkede tog og utilfredse kunder. Det får nu DSB til at slå igen med bunker af billige billetter, der skal tiltrække og fastholde kunderne, skriver Politiken torsdag.

I et målrettet forsøg på at hente passagererne tilbage fra biler og busser sprøjter DSB nu 120.000 billige Orange-billetter ud om ugen; eller dobbelt så mange som hidtil. Det sker ifølge Politiken med introduktionen af en ny og mere fleksibel Orange Fri-billet, der kan købes på alle afgange morgen, middag og aften – og som er billigst for dem, der kan rejse uden for myldretiden og bestille billetten i god tid.

Det er det forventede antal ledige pladser, som bestemmer, hvor mange Orange eller Orange Fri billetter der bliver frigivet pr. afgang.

Når det fra slutningen af marts og et halvt år frem ikke bliver muligt at tage toget mellem Sydhavsøerne og Sjælland på grund af sporarbejde, vil der blive indsat togbusser i stedet. Det betyder, at der vil være færre siddepladser for de rejsende. Dermed bliver der også mere rift om pladserne og færre af de billige Orange Billetter til de lokale rejsende.

DSB oplyser, at Orange og Orange Fri billetter bliver sat til salg via Rejseplanen to måneder før afgangsdato.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce