Annonce
Lokal nyt

Færre optaget på lokale videregående uddannelser

Erhvervsakademiet Zealand og Professionshøjskolen Absalon holder begge til i Bispegade i Nykøbing. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

OPDATERET 09.30 MED TAL FRISKE FRA ABSALON: Færre end sidste år er i år tilbudt plads på de videregående uddannelser i Nykøbing.

Der bliver efter alt at dømme bedre plads blandt de studerende på flere af de lokale videregående uddannelser, når man efter sommerferien byder nye studerende indenfor på campus i Bispegade i Nykøbing.

Natten til onsdag fik alle, der har søgt ind på en videregående uddannelse på landets uddannelsesinstitutioner, svar på, om de er kommet ind eller ej.

Og på Zealand - Sjællands Erhvervsakademis afdeling i Nykøbing er antallet af studerende, som er blevet tilbudt plads, noget lavere end sidste år.

Størst er faldet på uddannelsen til markedsføringsøkonom, hvor otte er blevet tilbudt plads i år. Sidste år fik 18 tilbudt en plads, og det er et fald på 56 procent ifølge en pressemeddelelse fra Zealand - Sjællands Erhvervsakademi.

Også på uddannelsen til multimediedesigner er der et fald i antal optagne studerende, omend det er noget lavere. Her er 21 blevet tilbudt plads i år mod 24 sidste år. Det giver et fald på 13 procent ifølge en pressemeddelelse fra Zealand - Sjællands Erhvervsakademi.

Faldet skal dog ses i lyset af, at der sidste år blev optaget markant flere studerende på de to lokale uddannelser end tidligere.

Ifølge tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) havde 29 søgt ind på uddannelsen til markedsføringsøkonom i Nykøbing. Alle, der søgte ind via kvote 1 er blevet optaget, og der er stadig ledige pladser på uddannelsen.

37 havde søgt ind på uddannelsen til multimediedesigner. Også her er alle, der søgte via kvote 1 blevet optaget, og også her er der stadig ledige pladser, fremgår det.

Zealand udbyder også en række uddannelser i andre byer, og samlet set er 1.484 studerende blevet optaget på en af uddannelserne. På baggrund af sidste års store optag er der stor tilfredshed med dette års optag på erhvervsakademiet.

Skulle man have fået lyst at søge ind på en af Zealands uddannelser, er der mulighed for at snuse lidt til studiemiljøet, når der holdes åbent hus på de forskellige afdelinger 5. august fra klokken 17 til 19, fremgår det af pressemeddelelsen.

På Professionshøjskolen Absalon, som udbyder uddannelserne til pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske på campus i Bispegade i Nykøbing ser tallene for de uddannelser, der starter lige efter sommerferien ifølge Absalon således ud:

Pædagog: 81 optagne. Det er et fald på 14 procent i forhold til 2020, hvor 94 blev optaget. Der er stadig enkelte ledige pladser.

Socialrådgiver: 132 optagne. Det er samme antal som sidste år. Ingen ledige pladser.

Sygeplejerske: 54 optagne. Det er et fald på 13 procent i forhold til 2020, hvor 62 blev optaget. Ingen ledige pladser.

Folkeskolelæreruddannelsen i Vordingborg har i år optaget 113 nye studerende mod 111 sidste år. Her er ledige pladser.

Generelt er der et billede af status quo eller et fald på velfærdsuddannelserne på Absalons campusser i Region Sjælland.

- Sygeplejerske og socialrådgiver rammer næsten samme antal optagne som sidste år. Men lærer og pædagog går tilbage. Det er alvorligt, at den tendens desværre ser ud til at fortsætte, for vi ved, at vi i årene frem mod 2030 kommer til at mangle både lærere og pædagoger i Region Sjælland. Allerede nu er der lærermangel mange steder, siger rektor på Absalon, Camilla Wang, i en pressemeddelelse.

Hun mener ikke, at det er et problem, som kan løses af Absalon alene.
- Det er ikke noget nyt problem, det har været kendt længe. Disse uddannelser er vigtige for hele vores samfund, og der må politisk handling til i form af en national rekrutteringsplan til velfærdsuddannelserne, siger hun.

  • Erhvervsakademiet Zealand og Professionshøjskolen Absalon holder begge til i Bispegade i Nykøbing. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd