cookie-og-privatlivspolitik
Erhvervsakademiet Zealand og Professionshøjskolen Absalon holder begge til i Bispegade i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Færre optaget på lokale videregående uddannelser

OPDATERET 09.30 MED TAL FRISKE FRA ABSALON: Færre end sidste år er i år tilbudt plads på de videregående uddannelser i Nykøbing.
28. juli 2021 kl. 07:00 Af Jakob Poulsen

Der bliver efter alt at dømme bedre plads blandt de studerende på flere af de lokale videregående uddannelser, når man efter sommerferien byder nye studerende indenfor på campus i Bispegade i Nykøbing.

Natten til onsdag fik alle, der har søgt ind på en videregående uddannelse på landets uddannelsesinstitutioner, svar på, om de er kommet ind eller ej.

Og på Zealand - Sjællands Erhvervsakademis afdeling i Nykøbing er antallet af studerende, som er blevet tilbudt plads, noget lavere end sidste år.

Størst er faldet på uddannelsen til markedsføringsøkonom, hvor otte er blevet tilbudt plads i år. Sidste år fik 18 tilbudt en plads, og det er et fald på 56 procent ifølge en pressemeddelelse fra Zealand - Sjællands Erhvervsakademi.

Også på uddannelsen til multimediedesigner er der et fald i antal optagne studerende, omend det er noget lavere. Her er 21 blevet tilbudt plads i år mod 24 sidste år. Det giver et fald på 13 procent ifølge en pressemeddelelse fra Zealand - Sjællands Erhvervsakademi.

Annonce

Faldet skal dog ses i lyset af, at der sidste år blev optaget markant flere studerende på de to lokale uddannelser end tidligere.

Ifølge tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) havde 29 søgt ind på uddannelsen til markedsføringsøkonom i Nykøbing. Alle, der søgte ind via kvote 1 er blevet optaget, og der er stadig ledige pladser på uddannelsen.

37 havde søgt ind på uddannelsen til multimediedesigner. Også her er alle, der søgte via kvote 1 blevet optaget, og også her er der stadig ledige pladser, fremgår det.

Zealand udbyder også en række uddannelser i andre byer, og samlet set er 1.484 studerende blevet optaget på en af uddannelserne. På baggrund af sidste års store optag er der stor tilfredshed med dette års optag på erhvervsakademiet.

Skulle man have fået lyst at søge ind på en af Zealands uddannelser, er der mulighed for at snuse lidt til studiemiljøet, når der holdes åbent hus på de forskellige afdelinger 5. august fra klokken 17 til 19, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce

På Professionshøjskolen Absalon, som udbyder uddannelserne til pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske på campus i Bispegade i Nykøbing ser tallene for de uddannelser, der starter lige efter sommerferien ifølge Absalon således ud:

Pædagog: 81 optagne. Det er et fald på 14 procent i forhold til 2020, hvor 94 blev optaget. Der er stadig enkelte ledige pladser.

Socialrådgiver: 132 optagne. Det er samme antal som sidste år. Ingen ledige pladser.

Sygeplejerske: 54 optagne. Det er et fald på 13 procent i forhold til 2020, hvor 62 blev optaget. Ingen ledige pladser.

Folkeskolelæreruddannelsen i Vordingborg har i år optaget 113 nye studerende mod 111 sidste år. Her er ledige pladser.

Annonce

Generelt er der et billede af status quo eller et fald på velfærdsuddannelserne på Absalons campusser i Region Sjælland.

- Sygeplejerske og socialrådgiver rammer næsten samme antal optagne som sidste år. Men lærer og pædagog går tilbage. Det er alvorligt, at den tendens desværre ser ud til at fortsætte, for vi ved, at vi i årene frem mod 2030 kommer til at mangle både lærere og pædagoger i Region Sjælland. Allerede nu er der lærermangel mange steder, siger rektor på Absalon, Camilla Wang, i en pressemeddelelse.

Hun mener ikke, at det er et problem, som kan løses af Absalon alene.
- Det er ikke noget nyt problem, det har været kendt længe. Disse uddannelser er vigtige for hele vores samfund, og der må politisk handling til i form af en national rekrutteringsplan til velfærdsuddannelserne, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE