cookie-og-privatlivspolitik
Det er tilsyneladende knapt så eftertragtet som tidligere at studere på Professionshøjskolen Absalon. Antallet af ansøgere til de lokale uddannelser er faldet i forhold til sidste år.
Det er tilsyneladende knapt så eftertragtet som tidligere at studere på Professionshøjskolen Absalon. Antallet af ansøgere til de lokale uddannelser er faldet i forhold til sidste år.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Færre søger de lokale uddannelser

Stort fald i antallet af ansøgere til de lokale professionsbachelor-uddannelser på Absalon i Nykøbing
05. juli 2019 kl. 19:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Antallet af unge mennesker, der har søgt ind på en af de videregående uddannelser på Professionshøjskolen Absalons campus i Nykøbing, falder.

Fredag kom tallene på, hvor mange der har søgt ind på de forskellige uddannelser til studiestart efter sommerferien. Og kigger man på Nykøbing, hvor der udbydes tre uddannelser - pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske - er det ikke specielt opløftende. Antallet af ansøgere er nemlig faldet i forhold til sidste år for alle de tre uddannelsers vedkommende. Dertil kommer, at leisure management-uddannelsen ikke længere udbydes i Nykøbing.

Samlet set giver det ifølge Absalons egne tal et fald i ansøgertallet på 25 procent.

I alt har 918 søgt ind på en af de tre uddannelser mod 1.219 sidste år og 1.339 i 2017 og 1.370 i 2016.

Det største procentvise fald er sket på sygeplejerskeuddannelsen. Her har 212 søgt ind i år mod 344 sidste år. På socialrådgiveruddannelsen er ansøgertallet faldet fra 558 til 442. Bedst ser det ud for pædagoguddannelsen. Her er der tale om et beskedent fald fra 277 til 264, men altså stadig et fald.

På landsplan er antallet af ansøgere til pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne nu faldet for fjerde år i træk, skriver Ritzau.

Kigger man på læreruddannelsen i Vordingborg, som typisk også bliver søgt af mange fra vores område, så er ansøgertallet her faldet fra 319 til 227. Samlet set har Absalon, der udover Nykøbing og Vordingborg også har afdelinger i Holbæk, Kalundborg, Næstved, Roskilde, Slagelse og Sorø, oplevet et fald i ansøgertallet på 20 procent.

På landsplan er antallet af ansøgere til de videregående uddannelser faldet med to procent. I alt 88.754 har i år søgt om optagelse på en videregående uddannelse. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på Twitter ifølge Ritzau. Til sammenligning var det samlede antal ansøgere 89.700 i 2018.

Tallene omfatter både ansøgninger via kvote 1 og kvote 2.

Ansøgere via kvote 2 bliver vurderet på andet end deres karaktergennemsnit fra en gymnasial uddannelse, når de gerne vil ind på en videregående uddannelse.

I kvote 1 bliver ansøgeren derimod vurderet på baggrund af sit karaktergennemsnit efter en relevant gymnasial uddannelse. En vurdering forudsætter dog, at ansøgeren har opfyldt eventuelle specifikke adgangskrav, skriver Ritzau.

Ansøgerne får besked på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej 26. juli.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

AF: MARTIN WOUTERS

ingen reaktioner fra… 20. november 2019 kl. 10.24

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

Annonce