cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Færre søger lokale gymnasie-uddannelser

Færre unge har søgt om optagelse på en af de lokale gymnasiale uddannelser end sidste år. Nogle uddannelser oplever dog fremgang.
26. marts 2020 kl. 11:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

718 unge har søgt om at blive optaget på en af de lokale gymnasiale eller eux-uddannelser på Lolland-Falster, når det nye skoleår efter planen begynder efter sommerferien. Det er en smule færre end sidste år, hvor 834 søgte om optagelse.

Det viser en opgørelse fra Region Sjælland. Bag tallene gemmer sig dog store forskelle fra gymnasium til gymnasium.

Eksempelvis har 108 søgt optagelse på Maribo Gymnasiums stx-linje (det almene gymnasium) mod 83 sidste år. Dertil kommer, at 51 ud af 83, der har søgt optagelse på HF på Nakskov Gymnasium har søgt det til udlagt HF i Maribo.

Knapt så positivt ser det ud for Katedralskolen i Nykøbing, som samlet har fået 239 ansøgere i år mod 286 sidste år. Bag de tal gemmer sig et stort fald på stx-uddannelsen, som har fået 147 ansøgere mod 203 sidste år. Derimod er søgningen til skolens HF-uddannelse steget lidt fra 83 til 92.

Og endnu mere trist læsning er tallene for CELF i Nykøbing, der udbyder hhx-, htx- og eux-uddannelser. Her er der fald i søgningen til alle tre uddannelsesretninger, og samlet set har CELF fået 192 ansøgere i år mod 283 sidste år. CELFs afdeling i Nakskov oplever også et mindre fald fra 29 til 24.

Nakskov Gymnasium og HF går samlet set en smule frem fra 129 til 139 ansøgere, men heraf har en del som før nævnt søgt om optagelse på den udlagte HF-uddannelse på Maribo Gymnasium.

VUC Storstrøm i Nykøbing er den sidste lokale uddannelsesinstitution på listen, og også her er der sket en tilbagegang i ansøgertallet fra 24 til 16.

Region Sjælland forventer generelt et fald i antallet af ansøgere i de kommende år.

Frem mod 2030 vil hele landet opleve faldende ungdomsårgange. Særligt vil tendensen ramme Region Sjællands yderkommuner, hvor der vil være 20 procent færre unge end i dag. Det betyder, at elevgrundlaget til uddannelserne vil blive mindre, og det kan presse uddannelsesdækningen i Region Sjælland, hedder det i en pressemeddelelse fra regionen.

- Alle vores unge skal fortsat kunne tage en ungdomsuddannelse i Region Sjælland, uanset hvor i regionen de bor. Med færre unge i fremtiden kan det blive nødvendigt, at regionsrådet kigger på, hvilke redskaber vi har for at sikre uddannelsesmulighederne lokalt.

- Det kunne meget vel blive nødvendigt med en regulering af kapaciteten på de gymnasiale ungdomsuddannelser. Samtidig er det også vigtigt, at vi fortsat samarbejder med de øvrige regioner om at sikre uddannelsesmuligheder for unge i hele landet, siger Peter Jacobsen, der er formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, i pressemeddelelsen.

De unge, der har søgt ind på en af de gymnasiale uddannelser vil i første omgang få en foreløbig plads på et gymnasium. De vil blive optaget, når de har gennemført deres afgangseksamen fra folkeskolen, hvis de lever op til optagelseskravene. Senest 1. maj vil ansøgerne få besked om deres foreløbige plads, oplyser Region Sjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce