cookie-og-privatlivspolitik
Første afsnit af "Øen" vises torsdag aften.
Foto: Metronome Productions A/S

Lokal nyt

Falstring i socialt eksperiment på DR1

"Øen - en ny begyndelse" er titlen på et ny socialt eksperiment, som har tv-premiere torsdag aften. Blandt deltagerne er en mand fra Falster.
17. oktober 2019 kl. 15:40 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der er lokalt islæt blandt deltagerne, når DR1 i aften, torsdag, klokken 20.00 blænder op for det første af ialt otte afsnit i det, som tv-stationen selv betegner som et socialt eksperiment.

Serien hedder "Øen - en ny begyndelse" og kan måske betegnes som en form for reality-tv. Blandt de medvirkende er Peter Folmann von Arenstorff Christiansen fra Stubbekøbing - hvis lillesøster Katrine Folmann von Arenstorff i øvrigt er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Guldborgsund Kommune.

Og den stolte lillesøster har da også allerede for en uge siden lagt et offentligt opslag op på sin Facebook-profil, hvor hun reklamerer for serien og sin brors medvirken.
- Ingen ørådsudstemninger eller opstillede prøvelser, men fællesskab og benhård overlevelse som primater, skriver hun blandt andet i sit opslag, og det er en ganske præcis beskrivelse, hvis man skal tro presseomtalen af programmet fra DR.

"Øen - en ny begyndelse" betegnes som nævnt af DR som et nyt socialt eksperiment, der undersøger mennesket og fællesskabet, når det kommer under pres. Det hele foregår på en ø i Stillehavet uden civilisation og er filmet af deltagerne selv.

Der er 14 deltagere med vidt forskellig baggrund og bredt repræsenteret fra hele landet.
- Vi vil gerne undersøge, hvad der sker, når vi mister alt det, som vi er så vant til i vores danske samfund. Det er en enestående mulighed for at få indblik i, hvordan det moderne menneske reagerer, når det får muligheden for at opbygge et nyt samfund fra bunden.

- Hvor vi i "Alene i vildmarken" har fokus på individet, har vi her fokus på fællesskabet. Vi går efter gruppens snak og refleksion om livet, og hvordan vi har valgt at leve i denne tid. På øen handler det ikke om at konkurrere, men om at holde sammen og indgå i et fællesskab, forklarer programmets redaktør Jan Lagermand Lunde.

Første afsnit af "Øen - en ny begyndelse" kan som nævnt ses i aften, torsdag, klokken 20 på DR1, men hvis man ikke kan vente så længe, kan man se det allerede nu på DRTV.

Og på lørdag kan du i Folketidende læse et interview med Peter Folmann von Arenstorff Christiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce