cookie-og-privatlivspolitik
Gravemonsteret "Simson" er i øjeblikket ved at blive ombygget, inden den også ankommer til Femern Bælt-projektet.
Gravemonsteret "Simson" er i øjeblikket ved at blive ombygget, inden den også ankommer til Femern Bælt-projektet.
Foto: Femern A/S

Lokal nyt

"Fede Fetsy" på vej for at dumpe store granitblokke

Stendumper og tre store pramme på vej mod Rødbyhavn. Det er fortroppen på en flåde af mindst 14 specialfartøjer til etableringen af arbejdshavn.
15. maj 2020 kl. 12:30 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT I løbet af maj kommer stendumperen "Fede Fetsy" og tre store pramme til Rødbyhavn for som de første specialfartøjer at tage fat på det, der bliver Europas største arbejdshavn øst for Rødbyhavn. Det er her, råmaterialerne til den kommende tunnel skal sejles ind - og ud igen i form af de tunnelelementer, der skal sænkes ned i bæltet.

"Fede Fetsy" lever med sine 60 meter i længden og 20 meter i bredden i høj grad op til sit navn. Stendumperen skal placere de tusindvis af granitblokke, som bliver til nye moler 500 meter ud fra kysten.

- Molerne skal skærme arbejdshavnen mod den daglige belastning fra bølgerne og kunne holde til stormvejr langs den lollandske kyst under tunnelbyggeriet. Der er brug for kvalitet til opgaven, og det får vi fra de norske stenbrud, hvor granitblokkene i disse uger sprænges direkte ud af fjeldet, inden de sejles ned til os, fortæller projektchef Pedro da Silva Jørgensen, Femern A/S.

Samtidig klargøres i Holland flere pramme og andre sejlende maskiner til havnebyggeriet.

Første store gravemaskine, "Simson", bliver lige nu udrustet med specialudstyr til opgaven i Femern Bælt. Det er et monster på 68 gange 23 meter med en skovl, der når 30 meter ned, og tager 34 kubikmeter materiale med op.

- 300 fyldte trillebøre i et snuptag, fortæller Femern A/S.

"Simson" skal udgrave arbejdshavnens bassin og sejlrende. Materialet bliver derefter fragtet på pramme ind til det kommende sydlollandske forland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce