cookie-og-privatlivspolitik
Heino Knudsen glæder sig over miljøgodkendelsen af Femern-forbindelsen.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Femern-jubel i Region Sjælland

Femern-forbindelsen er kommet et stort skridt nærmere, efter at Femern A/S har modtaget myndighedsgodkendelse fra Slesvig-Holsten.
28. december 2018 kl. 19:35 Af David Arnholm

Annonce

Femern A/S modtog fredag den længe ventede tyske myndighedsgodkendelse af Femern-forbindelsen. Dermed rykker anlægget af verdens længste sænketunnel, der skal forbinde Lolland med Slesvig-Holsten, et stort skridt nærmere.

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, glæder sig over, at det gigantiske anlægsbyggeri nu har udsigt til snart at kunne komme i gang.

- Jeg kan næsten ikke vente på, at vi får spaden i jorden. Femern-forbindelsen vil give udvikling og vækst i Region Sjælland, både mens den bliver bygget, og når den står færdig. Forhåbentlig i 2028 og allersenest i 2029, siger han i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at bygge en fast forbindelse over Femern er taget for længst, både i Danmark og i Tyskland. Men den endelige tyske myndighedsgodkendelse, som skulle komme fra delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, lod vente på sig.

- Jeg vil gerne takke Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther og hele regeringen i Kiel for det store arbejde, de har lavet for at få myndighedsgodkendelsen på plads inden nytår. Vi vil bruge byggeriet og den kommende forbindelsen til at vise verden, hvad vi har at byde på i Region Sjælland og Slesvig-Holsten, siger Heino Knudsen.

Dansk-tysk handlingsplan

Femern-forbindelsen er et af Europas største og vigtigste anlægsprojekter, og tunnelen placerer Region Sjælland midt mellem to store vækstcentre i Hamborg og København. Selve byggeprojektet ventes at give op til 8.000 ekstra arbejdspladser i anlægsfasen, og ventes at give et kæmpe boost til udviklingen i Region Sjælland - og i helt særlig grad til udviklingen på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

Sammen med blandt andet Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner arbejder Region Sjælland for at udnyttet de mange muligheder - både i anlægsfasen og på længere sigt - som Fermern-forbindelsen giver i arbejdet med at skabe vækst og udvikling.

I november underskrev regionsrådsformand Heino Knudsen og den tyske ministerpræsident for Slesvig-Holsten, Daniel Günther, derfor en fælles handlingsplan, som skal være med til at forløse udviklingspotentialet ved forbindelsen. Det sker i forlængelse af det tætte samarbejde, der er allerede eksisterer mellem Lollands kommune og Kreis Östholstein.

Freddy Blak (S), udvalgsformand i Region Sjællands udvalg for Femern Bælt, Greater Copenhagen og internationalt samarbejde, siger:

- Lübeck, Kiel og Hamborg bliver de nærmeste storbyer for mange borgere og virksomheder i den sydlige del af Region Sjælland, når Femern forbindelsen står færdigt. De mange muligheder det giver, skal vi gribe nu, så vi får maksimal nytte af den nye forbindelse. Det betyder blandt andet, at der skal etableres tættere samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere i Region Sjælland og Nordtyskland. Det gør vi alt, hvad vi kan, for at understøtte fra Region Sjællands side.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce