cookie-og-privatlivspolitik
Æsken fik Børnejazzprisen ved Danish Music Awards Jazz 2017, og havde da også godt fat i børnene.

6

Billeder

Æsken fik Børnejazzprisen ved Danish Music Awards Jazz 2017, og havde da også godt fat i børnene.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Femø fik festlig jazz i børnehøjde

Æsken gav jazz-stafetten videre til næste generation
02. august 2018 kl. 19:27 Af Marianne Knudsen

Annonce

Femø Der var ingen af Lollands daginstitutioner, der i år benyttede tilbuddet om at tage til prisvindende børnejazz på Femø Jazz Festival. Men det gjorde ikke noget, for der var masser af andre børn, der havde det sjovt.

Blandt andet treårige Xander, der med stor glæde kastede sig ud i at lære at lave flagrende jazzhands, at twiste, twiste, twiste og op igen, at hoppe på ét ben og snurre rundt og rundt. Xander er allerede en erfaren festivalgænger, da han også var på Femø Jazz sidst år med sin mor, Trine Boesen, der stammer fra Nykøbing.

- Jeg er selv kommet på festivalen siden 1988, og Xander elsker musik og at synge, fortæller hun, mens orkestret Æsken tager fat på den herlige sang, "Fy, fy skamme."

Femø Jazz' musikansvarlige, Jørgen Vad, er naturligvis også i teltet og danser selv med med det store smil på.

- Vi mister jo hvert år gamle festivaldeltagere. I år ser det ud som om, at der er en masse unge og børn på pladsen, og at vi har fået vendt udviklingen, hvilket vi er glade for. For uden tilgang af unge, dør festivalen jo, minder Jørger Vad om.

Det bliver dog næppe næste år, hvor den 50. gang skal fejres.

- Vi er begyndt at tænke i navne og festivalstart, fortæller Jørgen Vad, og Laura Bisted Jacobsen fra festivalens pr-gruppe indskyder, at bestyrelsen har planer om at søge forskellige fonde, for at jubilæumsfestivalen kan få en ekstra skalle.

- Vi er jo Danmarks ældste festival og startede et år før Roskilde, minder Jørgen Vad om.

Men nu er det årets festival, der onsdag aften for alvor blev sat i gang, det gælder.

Personligt ser Jørgen Vad rigtig meget frem til at være med til at fejre Ole "Fessor" Lindgreens 80 år. Fessor blev 80 i maj og har selv sammensat et Anniversary Band, der spiller fredag aften i teltet.

- Det er med Roderick Paulin fra New Orleans som gæstesolist og en fantastisk sangerinde, Tricia Boutté, der er niece til Lillian Boutté. Hun er rigtig god og har meget blues og soul i sin stil, fremhæver Jørgen Vad.

Det er også Tricia, der synger ved den altid udsolgte kirkekoncert på Femø lørdag, bakket op af Chris Tanners Quartet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Kærligheden til vort folk. 15. juli 2019 kl. 14.44

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

Annonce