cookie-og-privatlivspolitik
Der var stor lettelse blandt pigerne i Echo, da fik lov at blive i "X Factor", mens 18-årige Patrick Smith blev smidt ud.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Fik flere stemmer, men blev smidt ud alligevel

Da Patrick Smith fra Rødby efter flere ture i farezonen i årets udgave af X Factor endegyldigt blev smidt ud af programmet, fik han flere stemmer end konkurrenten
16. april 2019 kl. 19:51 Af Andreas Johansen

Annonce

Fjerde liveshow i årets udgave af X Factor på TV2 blev endestationen for årets lokale håb, den bare 18-årige Patrick Smith fra Rødby, der med en guitar i favnen og et smil på læben charmerede sig ind i mange danskeres stuer og hjerter fredag efter fredag.

Men selvom han allerede havde været i farezonen flere gange i de foregående shows, så formåede han alligevel at snige sig videre ved dommernes nåde.

Men i fjerde liveshow, der blev endestationen, var Patrick Smith ikke den sanger, der fik færreste seerstemmer, afslører netop offentliggjorte tal fra TV2.

- Det er da faktisk lidt irriterende, synes jeg. Måske jeg kunne have reddet mig en runde mere, hvis jeg bare havde fået lidt flere stemmer, griner Patrick Smidt, da han bliver fortalt, hvordan stemmerne blev fordelt.

Den unge lollik løb med i alt 12 procent af de afgivne stemmer under fjerde liveshow, mens pigegruppen ECHO fik 11,8 procent af danskernes stemmer – men den knebne sejr på stemmer var ikke nok til at sikre spillemanden endnu en rundes overlevelse i årets udgave af det populære underholdningsprogram.

Men han lader sig ikke gå på af det.

- Det gør ikke så meget for mig. Det har jeg i virkeligheden nok ikke den store holdning til, udtaler han.

Kæmpede ikke om sejren
Men selvom Patrick Smith ikke var allernederst, der da blev afgivet stemmer på noget tidspunkt i løbet af programmet, var han konsekvent at finde i den tunge ende af skalaen, målt på antal stemmer fra folket i stuerne.

Ved første og andet liveshow overgik Patrick med nød og næppe først ’Rolf og Kanylerne’, der blev stemt ud i første runde, og dernæst Andrea Brøndsted, der måtte vinke farvel efter andet liveshow.

Tredje liveshow bød på Patrick Smiths bedste bedømmelse fra sofafolket: Her bedømte danskerne ham til at være femtebedst foran Gina Michaells og Echo, før han altså blev forvist fra skærmen i fjerde liveshow – på trods af, at han fik marginalt flere stemmer fra folket, end konkurrenten Echo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce