cookie-og-privatlivspolitik
2017-06-01-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Nykøbing.
Nykøbing set fra Hasselø Plantage med Guldborgsund
Guldborgsund set fra syd mod Nykøbing. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Flere både er grundstødt i Guldborgsund i juli

- I denne uge foretages inspektion af sejlrenden af Søfartsstyrelsen i samarbejde med den lokale vagermand, skriver Søfartsstyrelsen.
20. juli 2020 kl. 07:45 Af David Arbnholm

NYKØBING Sommerens grundstødninger i Guldborgsund syd for Kong Frederik IX's Bro får omgående konsekvenser, idet Søfartsstyrelsen allerede i den kommende uge vil foretage en inspektion af sejlrenden. Det fortæller SIG, Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune.

15. juli gjorde sejlklubberne Søfartsstyrelsen opmærksom på, at en navigationsadvarsel meldte lavere dybder i sejlrenden, og at flere både var stødt på grund. Det er sket, på trods af søkortrettelsen fra 26. juni 2020, hvorefter renden skulle være korrekt afmærket med mindst 2,1 meter vand.

Søfartsstyrelsen fik oplyst positioner for grundstødninger fra blandt andre brofoged Jørn Hansen.

- Det er bydende nødvendigt, at der iværksættes en tilbundsgående afklaring af, hvad der kan og skal gøres for at sikre det sydlige løbs "målsætning", at der ved daglig vande er 2,1 meter vand i sejlløbet, oplyste SIG's koordinator, Per Thomsen, i henvendelsen til Søfartsstyrelsen.

- I den forbindelse kan det være nødvendigt med uddybning og eventuelt at fjerne nogle sten.

Annonce

- Det er bydende nødvendigt, at der iværksættes en tilbundsgående afklaring af, hvad der kan og skal gøres for at sikre det sydlige løbs "målsætning". Per Thomsen, koordinator hos SIG

Omgående svar

Ulla Bjørndal Møller, sektionschef, operationer, Søfartsstyrelsen, har omgående besvaret SIG's henvendelse:

- Myndighederne arbejder i forvejen tæt sammen omkring sejlrenden i Guldborgsund, skriver hun i en mail til SIG.

- Sidste fælles myndighedsmøde omkring Guldborgsund var den 3. juli 2020. I næste uge (fra 20. juli) foretages inspektion af sejlrenden af Søfartsstyrelsen i samarbejde med den lokale vagermand, hvor al afmærkning gennemgås og vurderes jævnfør Kystdirektoratets opmålinger af og anbefalinger for området i januar 2020, under hensyntagen til de faktiske lokale forhold i området, herunder de indkomne indberetninger.

Den melding glæder de lokale sejlere.

- Vi er svært tilfredse med Søfartsstyrelsens hurtige reaktion og ser frem til, at sejlere fra ind- og udland trygt kan besejle Guldborgsund med det gode sømandsskab og respekt for sømærkerne, dette farvand altid vil kræve, oplyser talsmand Palle Tørnqvist.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE