cookie-og-privatlivspolitik
De borgere, som har fået første vaccine, skal have anden dosis i næste uge.
De borgere, som har fået første vaccine, skal have anden dosis i næste uge.
Foto: Flemming K. Karlsen

Lokal nyt

Flere centre til vaccinationer på Lolland-Falster

Region: Maksimalt 20 kilometer til nærmeste vaccinationssted, når vaccinationsprogram bredes ud.
14. januar 2021 kl. 17:00 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Region Sjælland er klar med en plan for, hvor der fremover kan tilbydes vaccinationer. Udfordringen i øjeblikket er, at der ikke er tilstrækkeligt med vacciner til rådighed.

Region Sjælland har indtil nu vaccineret knap 17.000 borgere, og nu ruster regionen sig til i de kommende uger og måneder at skulle skalere antallet af vaccinationer kraftigt op.

Regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland, understreger, at hastighed og nærhed for borgerne er altafgørende i vaccineindsatsen mod COVID-19. Regionen mangler blot flere vacciner, så man kan komme videre med en bred vaccination af borgere.

- Der er blevet vaccineret hurtigt og effektivt i Region Sjælland, og vi har haft fuldt fokus på at få vaccinerne hurtigt ud til borgere og frontpersonale i sundhedsvæsenet. Vores medarbejdere har været dygtige til at få maksimal udnyttelse af vaccinerne med minimalt spild. Det er en kæmpe indsats, der er leveret på meget kort tid. Nu tager vi hele den indsats og løfter det op på et endnu højere niveau. Vi er helt klar til at vaccinere tæt på borgerne i takt med, at vaccinerne ankommer, siger Heino Knudsen.


Planen er klar

Region Sjælland er på plads med en plan for den videre vaccineindsats, som også sikrer borgerne nærhed, når de skal vaccineres.

Planen udmøntes i tre faser. I første fase, som allerede er sat i værk, etableres pop-up-vaccinationssteder, som blandt andet skal vaccinere sårbare grupper.

- Det betyder, at vi i samarbejde med de lokale kommuner tilbyder de mest sårbare borgere, som er indkaldt til vaccination, at invitere dem til at blive vaccineret, når der bliver vaccineret på et plejecenter i nærheden af borgeren for at skåne borgeren for lang transport, siger Heino Knudsen.

I anden fase kommer der vaccinecentre i hver af de 17 kommuner i Region Sjælland. Seks af vaccinecentrene vil have meget stor kapacitet. Det forventes at være fysisk på plads fra 10. februar.

- I den plan er også et vaccinationscenter i Maribo, siger Heino Knudsen.

Endnu er placeringen ikke lagt helt fast, men det kunne blive sammen med det nuværende testcenter i byen.


Max 20 kilomter

Tredje fase er vaccinationen af den brede befolkning. Og det betyder flere vaccinationscentre og dermed et mål om, at borgerne ikke skal have længere end 20 kilometer at køre, når de skal vaccineres.

- På sigt får vi forhåbentligt vacciner, som ikke er helt så komplicerede at transportere. Så vil vi kunne bringe et endnu mere fintmasket vaccinationsnet i spil, hvor for eksempel den praktiserende læge eller apoteket vil kunne vaccinere, siger Heino Knudsen.


Mangler vacciner

Der planlægges efter, at Danmark frem til og med uge 13 modtager godt 1.430.000 doser vacciner.

Region Sjælland vil modtage godt 200.000 af disse doser. Alle borgere skal vaccineres to gange, og Region Sjælland går nu i gang med at re-vaccinere de første, der er blevet vaccineret, da det skal ske mellem 21. og 28. dagen fra første stik.

Region Sjælland har i dag kapacitet til at vaccinere 10.000 borgere dagligt, men modtager ikke så mange vacciner. Region Sjælland har vaccineret siden 27. december 2020 og har modtaget vacciner, så man i gennemsnit har kunnet vaccinere 963 borgere pr dag.

Mandag starter anden vaccination for de borgere, som bor på plejecentre og blev stukket først gang omkring nytår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce