cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Flere elever med ny prognosemodel

Langt flere skoler end først beregnet kan fastholde nogenlunde stabile elevtal i de kommende seks skoleår.
05. september 2013 kl. 18:06 Af Katja Drejer (kd@folketidende.dk)

Annonce

Der forsvinder ikke helt så mange elever fra Guldborgsunds folkeskoler, som først beregnet. Det viser en ny dynamisk prognosemodel.

Det viser helt nye prognosetal, som Guldborgsund Kommune har beregnet efter en ny såkaldt dynamisk model. De nye prognosetal går også imod de kritiske røster, som i den politiske debat om den nye byskole er kommet med forudsigelser om, at det er elever fra andre skoler i Nykøbing og nærmeste omegn, som skal levere elever til den.

For Nykøbings øvrige skoler har ingen problemer med fastholde sine elevtal. Lindeskovskolen har eksempelvis ligefrem udsigt til en større elevtilgang de kommende seks skoleår. Også flere af omegnsskolerne rundt om Nykøbing kan glæde sig over, at der stort set er status quo i antallet af skoleelever.

Der er skoler, som vil komme til at opleve elevnedgang, men skolerne vil stadig være så store, at det ikke giver mening at flytte eleverne andre steder hen - også af hensyn til geografien.

I går meldte den konservative spidskandidat Jan Bjørck-Andersen sig i koret af modstandere mod byggeriet af den nye skole på Vestensborgcentret. Det mødes af kritik fra partiets nuværende byrådsmedlem Bent Jørgensen, som kritiserer partifællen for at forfølge en “populistisk strømning”
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce