cookie-og-privatlivspolitik
I Guldborgsund Kommune vil man opsætte en ladestander med plads til to biler flere steder i kommunen. I Nykøbing og Marielyst vil man dog opsætte to af dem samme sted. Udbyder af ladestanderne er Clever.
I Guldborgsund Kommune vil man opsætte en ladestander med plads til to biler flere steder i kommunen. I Nykøbing og Marielyst vil man dog opsætte to af dem samme sted. Udbyder af ladestanderne er Clever.
Foto: Casper Dalhoff/arkiv

Lokal nyt

Flere ladestandere er på vej

Flere ladestandere til elbiler rundt omkring i kommunen er på vej. Det er endnu usikkert, om Guldborgsund Kommune selv vil sætte flere op.
24. september 2020 kl. 21:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND I april besluttede byrådet i Guldborgsund Kommune at rykke rundt på 24,5 millioner kroner af Center for Teknik og Miljøs anlægsbudget. Dette betød blandt andet, at man fandt penge til i år at bygge ladestandere til elbiler flere steder i kommunen.

I Marielyst og på den nye parkeringsplads ved Ejegodhallen i Nykøbing er de allerede sat op, mens der er flere på vej i Eskilstrup ved stationen, Guldborg på havnen, Nørre Alslev ved Kæpgårdscenteret, Sakskøbing på Torvet, Stubbekøbing på Torvet, Nysted på havnen samt i Nykøbing på havnen.


Usikkert antal

Om man fra kommunens hånd på samme måde kommer til at sætte flere ladestandere op er dog endnu usikkert.

- Det er svært at sige, hvordan det marked kommer til at se ud om tre år. Hvis der reelt kommer mange flere elbiler, så er det jo et andet marked end i dag med tankstationer. Lige nu stod vi bare i en situation, hvor det var næsten umuligt overhovedet at få ladet sin elbil på Falster og Lolland. Og det var politisk det, man ønskede at gøre noget ved, fortæller Kristine Klæbel, centerchef for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

Der vil dog komme flere ladestandere i kommunen i fremtiden.

- Noget af det kommer til at ske lovgivningsmæssigt, fordi man har været inde at påvirke, at når der skal bygges blandt andet almene boliger, skal der være ladestandere. Det er jo ikke noget, vi som kommune vil komme til at sørge for. Det er lovgivningen, fortæller Kristine Klæbel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce