cookie-og-privatlivspolitik
Nye åbningstider betyder færre åbningsdage på de lokale genbrugspladser
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Flere lukkedage for lokale genbrugspladser

REFA indleder det nye år med ændrede åbningstider, som betyder færre åbningsdage, men til gengæld åben om formiddagen.
10. december 2019 kl. 08:43 Af Margit Olsen

Annonce

Fra 2. januar vil alle de lokale genbrugspladser pladser åbne tidligere på hverdage end nu, hvor åbningstiden er klokken 12. Fremover åbnes der for aflevering fra klokken ni.

Lukketiden fastholdes til kokken 17 på hverdage og klokken 16 om søndagen. Bortset fra genbrugspladsen i Marielyst, som fra midten af marts og oktober måned med, holder åbent til klokken 19.

I forbindelse med de nye åbningstider indføres flere lukkedage på genbrugspladserne. For eksempel vil der i vinterhalvåret fra 1. november til 14. marts være lukket på søndage på 10 af de i alt 14 genbrugspladser i Guldborgsund og Lolland kommuner.

På hverdage bliver der også indført lukkedage på flere af genbrugspladserne.

For eksempel vil der i vinterhalvåret være lukket fire dage om ugen på pladserne i Marielyst, Dannemare, Søllested og Holeby. Mens andre pladser har to, tre eller ingen lukkedage i løbet af alle ugens dage.

I sommerhalvåret vil ni af genbrugspladserne have én eller flere lukkedage om ugen.

- De nye åbningstider kommer de mange erhvervskunder og private borgere i møde, som har efterlyst muligheden for at benytte genbrugspladserne i formiddagstimerne, siger REFAs direktør Mette Suhr Stoffregen.

- Kunderne skal naturligvis lige vænne sig til de nye åbningstider. På sigt tror jeg, at vi alle sammen bliver glade for dem, siger Mette Suhr Stoffregen og peger på, at genbrugspladsernes åbningstider samlet set øges med 3,6 procent over hele året. I 33 af årets 52 uger bliver åbningstiderne øget med 8,5 procent.

Det er ikke bare ønsker fra brugerne, som har gjort, at de nye åbningstider er blevet besluttet.

- Vi har kigget hos nabokommunerne, hvor AffaldPlus driver genbrugspladserne. Ligesom vi har kigget i statistikkerne for, hvornår borgerne på Lolland-Falster benytter de lokale genbrugspladser. Derudfra har vi planlagt de nye åbningstider, siger direktøren.

Ifølge Mette Suhr Stoffregen vil det ikke give problemer på genbrugspladserne, at medarbejdere både skal udskifte containere, rydde op og sortere affald samtidigt med, at der er åben på pladserne.

- Det kan godt organiseres, siger direktøren, som også fortæller, at der ikke vil blive ændret i personalestaben i forbindelse med ændrede åbningstider.

- Måden at gøre det på er at udnytte ressourcerne bedst muligt og tilpasse åbningstiderne det faktiske behov. Derfor er der indført lukkedage på en del pladser, forklarer REFAs direktør.

- Ingen skal dog køre forgæves, og kommer man til en lukket genbrugsplads, vil der være en henvisning til nærmeste plads med åbent alle dage, understreger REFAs direktør Mette Suhr Stoffregen.

De nye åbningstider er godkendt af REFAs bestyrelse på et bestyrelsesmøde i oktober.

Du kan se de nye åbningstider her: KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce