cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet af den nye Storstrømsbro skrider frem. En stor kran er ved at blive monteret, som skal sejle med elementerne ud i Storstrømmen og sænke dem ned på bundet.
Alle medarbejdere ved byggeriet, skal nu testes for corona.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Flere medarbejdere smittet på byggeplads

Fredag vil test af samtlige medarbejdere ved byggeri af den nye Storstrømsbro startes.
23. oktober 2020 kl. 07:26 Af Margit Olsen

Annonce

Det italienske konsortium Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), som er hovedentreprenør på opførelsen af den nye Storstrømsbro, er blevet ramt af et lokalt Corona-udbrud.

Syv kontormedarbejdere er torsdag testet positiv, skriver SBJV i en pressemeddelelse sent torsdag aften.

I pressemeddelelsen oplyser konsortiet, at der ikke umiddelbart er mistanke om smitte blandt Vejdirektoratets medarbejdere eller de byggemedarbejdere, der arbejder i det fri på selve byggepladsen.

- Efter en række tests har vi i dag (torsdag) fået bekræftet, at vi har syv kontormedarbejdere, som er blevet testet positiv med Corona, siger Emanuele Lancellotti, der er projektleder for SBJV.
- Vi har derfor sendt alle kontormedarbejdere hjem, og vil i morgen, fredag, teste alle medarbejdere på byggepladsen ved hjælp af et mobilt testcenter, siger projektlederen.

På anlægsområdet på Masnedø er der etableret to kontorbygninger. Den ene tilhører SBJV med cirka 80 kontormedarbejdere, og det er her de smittede arbejder. Den anden administrationsbygning tilhører Vejdirektoratet med cirka 20 kontormedarbejdere. Herudover er der omkring 200 bygningsarbejdere på byggepladsen.

I samarbejde med myndighederne testes alle medarbejdere i et mobilt testcenter på byggepladsen på Masnedø fredag oplyser konsortiet.

- Med testningen af alle medarbejdere i SBJV og i Vejdirektoratet håber vi at kunne stoppe smittespredningen hurtigt. Vi er i tæt dialog med myndighederne, og følger selvsagt retningslinjerne i Corona-beredskabet, det vil sige at der følges op på fredagens test igen mandag og onsdag i næste uge, siger Emanuele Lancellotti.

SBJV har siden midten af marts haft en dansk læge tilknyttet projektet, som har ydet lægefaglig rådgivning til SBJV. Herunder er der indført en række præventive tiltag, blandt andet temperaturkontrol før adgang til byggepladsen samt kontrolprocedurer ved ind- og udrejse af Danmark for udenlandske medarbejdere.

Læs også artikel Ny Storstrømsbro forsinket af coronaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce