cookie-og-privatlivspolitik
Chuma Nnamdi fik søndag et par poser med mad af Mette Madsen, og mandag kom der igen strøm til hans køleskab. Personalet på Toreby Plejecenter har nu fået lov at købe mad til ham.
Chuma Nnamdi fik søndag et par poser med mad af Mette Madsen, og mandag kom der igen strøm til hans køleskab. Personalet på Toreby Plejecenter har nu fået lov at købe mad til ham.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Flere samler penge og mad ind til Chuma

Handicappet mand i Toreby får hjælp fra private, der ikke bryder sig om Guldborgsund Kommunes behandling af ham.
05. februar 2019 kl. 13:22 Af Birgitte Grønning

Annonce
FAKTA
34-årige Chuma Nnamdi har boet og arbejdet i Danmark siden 2013, hvor han fik opholdstilladelse, fordi han er gift med en kvinde, der er EU-borger.
I 2017 blev han ramt af en hjerneblødning og har siden været lammet i højre side af kroppen.
Han er blevet udvist af Danmark pr. 28. februar, fordi Statsforvaltningen vurderer, at hans familieforhold er ændret, da hans kone er udrejst af landet.


I september lukkede Guldborgsund Kommune for udbetalingen til Chuma Nnamdi, fordi han mistede sin opholdstilladelse. I december blev der lukket for strømmen, fordi han ikke kunne betale sin elregning.
Kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune Søren Bonde lovede fredag, at han så hurtigt som muligt vil sørge for, at Chuma Nnamdi igen får strøm og mad leveret, frem til han skal rejse ud af landet.

TOREBY Det er faldet flere for brystet, at den 34-årige handicappede Chuma Nnamdi igennem længere tid har levet uden penge, mad og strøm i en ældrebolig i Toreby.

Efter Folketidende i lørdags skrev om Chuma Nnamdis situation, har flere taget initiativ til at hjælpe ham. En af dem er Mette Madsen fra Øster Kippinge, som søndag mødte op hos Chuma Nnamdi med et par indkøbsposer med madvarer.

- Jeg købte havregryn, frugt, brød, langtidsholdbar mælk og andre ting, der kan holde sig udenfor køleskabet, for han havde stadig ingen strøm. I hans køleskab lå kun en pose løg, så han blev glad for indkøbene, fortæller Mette Madsen.

Hun har sammen med sin veninde og datter startet en indsamling til Chuma Nnamdi i håb om at kunne hjælpe ham med at betale sine regninger. Indsamlingen foregår på hjemmesiden www.gofundme.com, hvor Mette Madsen har sat et mål på 10.000 kroner.

- Vi håber, at han så kan betale for eksempel sin husleje, og at der også bliver lidt til lommepenge, når han skal rejse ud af landet. Det er ikke nemt at vide, hvad der venter ham, siger Mette Madsen, som tirsdag morgen havde fået 830 af de 10.000 kroner i hus.

Det er første gang, hun hjælper en fremmed på den måde.

- Da jeg læste om Chuma, var det dråben for mig, og jeg lå søvnløs og tænkte på, hvor synd det er for ham, at han skal spise andres madrester. Jeg er fyldt op af al den elendighed, mennesker kan komme til at stå i, og som de jo ikke selv har valgt. Der er så mange efterhånden, der bliver svigtet af systemet, siger Mette Madsen, der har sat sig for at hjælpe Chuma Nnamdi, indtil han skal rejse.

- Vi skal alle sammen følge loven, og jeg vil ikke blande mig i eller protestere over, at han er udvist. Men han skal behandles ordentligt, så længe han bor her, fastslår Mette Madsen.

Også Didde Jørgensen fra Nakskov har sat sig for at hjælpe Chuma Nnamdi.

- Mennesker ikke skal leve sådan. Jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan. Tømme skabene for alt det ekstra, man har, fortæller Didde Jørgensen, som planlægger snart at aflevere en pose madvarer hos Chuma Nnamdi.

Hun har også opfordret andre på Facebook til at bidrage til madindsamlingen.

I Roskilde har Tine Bjørn også læst om Chuma Nnamdi.

- Det er grotesk, at mennesker kan blive efterladt på den måde og må gå for lud og koldt vand. Det er lige meget, om folk er gule, grønne eller blå, så skal de ikke behandles sådan, siger Tine Bjørn, som var ved at sætte gang i en pengeindsamling til fordel for Chuma Nnamdi, da hun hørte om Mette Madsens indsamling, som hun nu vil støtte. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce