Annonce
Lokal nyt

Flere samler penge og mad ind til Chuma

Chuma Nnamdi fik søndag et par poser med mad af Mette Madsen, og mandag kom der igen strøm til hans køleskab. Personalet på Toreby Plejecenter har nu fået lov at købe mad til ham. Foto: Anders Knudsen

Handicappet mand i Toreby får hjælp fra private, der ikke bryder sig om Guldborgsund Kommunes behandling af ham.

TOREBY Det er faldet flere for brystet, at den 34-årige handicappede Chuma Nnamdi igennem længere tid har levet uden penge, mad og strøm i en ældrebolig i Toreby.

Efter Folketidende i lørdags skrev om Chuma Nnamdis situation, har flere taget initiativ til at hjælpe ham. En af dem er Mette Madsen fra Øster Kippinge, som søndag mødte op hos Chuma Nnamdi med et par indkøbsposer med madvarer.

- Jeg købte havregryn, frugt, brød, langtidsholdbar mælk og andre ting, der kan holde sig udenfor køleskabet, for han havde stadig ingen strøm. I hans køleskab lå kun en pose løg, så han blev glad for indkøbene, fortæller Mette Madsen.

Hun har sammen med sin veninde og datter startet en indsamling til Chuma Nnamdi i håb om at kunne hjælpe ham med at betale sine regninger. Indsamlingen foregår på hjemmesiden www.gofundme.com, hvor Mette Madsen har sat et mål på 10.000 kroner.

- Vi håber, at han så kan betale for eksempel sin husleje, og at der også bliver lidt til lommepenge, når han skal rejse ud af landet. Det er ikke nemt at vide, hvad der venter ham, siger Mette Madsen, som tirsdag morgen havde fået 830 af de 10.000 kroner i hus.

Det er første gang, hun hjælper en fremmed på den måde.

- Da jeg læste om Chuma, var det dråben for mig, og jeg lå søvnløs og tænkte på, hvor synd det er for ham, at han skal spise andres madrester. Jeg er fyldt op af al den elendighed, mennesker kan komme til at stå i, og som de jo ikke selv har valgt. Der er så mange efterhånden, der bliver svigtet af systemet, siger Mette Madsen, der har sat sig for at hjælpe Chuma Nnamdi, indtil han skal rejse.

- Vi skal alle sammen følge loven, og jeg vil ikke blande mig i eller protestere over, at han er udvist. Men han skal behandles ordentligt, så længe han bor her, fastslår Mette Madsen.

Også Didde Jørgensen fra Nakskov har sat sig for at hjælpe Chuma Nnamdi.

- Mennesker ikke skal leve sådan. Jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan. Tømme skabene for alt det ekstra, man har, fortæller Didde Jørgensen, som planlægger snart at aflevere en pose madvarer hos Chuma Nnamdi.

Hun har også opfordret andre på Facebook til at bidrage til madindsamlingen.

I Roskilde har Tine Bjørn også læst om Chuma Nnamdi.

- Det er grotesk, at mennesker kan blive efterladt på den måde og må gå for lud og koldt vand. Det er lige meget, om folk er gule, grønne eller blå, så skal de ikke behandles sådan, siger Tine Bjørn, som var ved at sætte gang i en pengeindsamling til fordel for Chuma Nnamdi, da hun hørte om Mette Madsens indsamling, som hun nu vil støtte.

34-årige Chuma Nnamdi har boet og arbejdet i Danmark siden 2013, hvor han fik opholdstilladelse, fordi han er gift med en kvinde, der er EU-borger.
I 2017 blev han ramt af en hjerneblødning og har siden været lammet i højre side af kroppen.
Han er blevet udvist af Danmark pr. 28. februar, fordi Statsforvaltningen vurderer, at hans familieforhold er ændret, da hans kone er udrejst af landet.

I september lukkede Guldborgsund Kommune for udbetalingen til Chuma Nnamdi, fordi han mistede sin opholdstilladelse. I december blev der lukket for strømmen, fordi han ikke kunne betale sin elregning.
Kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune Søren Bonde lovede fredag, at han så hurtigt som muligt vil sørge for, at Chuma Nnamdi igen får strøm og mad leveret, frem til han skal rejse ud af landet.

  • Chuma Nnamdi fik søndag et par poser med mad af Mette Madsen, og mandag kom der igen strøm til hans køleskab. Personalet på Toreby Plejecenter har nu fået lov at købe mad til ham. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget