Annonce
Lokal nyt

Flere søger ind på lokale gymnasiale uddannelser

Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Flere unge end sidste år har søgt ind på en af de lokale gymnasiale uddannelser. Men stigningen er primært koncentreret omkring Nykøbing.

Antallet af unge, der har søgt ind på en af de lokale gymnasiale uddannelser er stigende - i hvert fald hvis man sammenligner antallet af ansøgere til det kommende skoleår med det tilsvarende tal året før. Det viser en opgørelse, som Region Sjælland har udarbejdet.

På trods af, at ungdomsårgangene generelt bliver mindre, så er der til næste skoleår 55 flere, som har søgt ind på en stx-, hhx, htx, hf- eller eux-uddannelse, end der søgte ind forud for det igangværende skoleår.

Ialt har 834 unge søgt en af de førnævnte uddannelser i enten Nykøbing, Maribo eller Nakskov mod 779 sidste år.

Stigningen hælder dog mest i østlig retning, idet det er Katedralskolen og Celf i Nykøbing, der ifølge opgørelsen er ene om sammenlagt at have fået flere ansøgere end sidste år.

På Katedralskolen er antallet af ansøgere til stx-uddannelsen (det almene gymnasium) steget med 20, mens det til hf-uddannelsen er steget med hele 35. Ialt har 286 søgt optagelse på en af Katedralskolens uddannelsesretninger, hvilket gør skolen til den mest søgte af de lokale udddannelsessteder på listen.

På erhvervsskolen Celf i Nykøbing er der også stor fremgang i ansøgertallet. Helt nøjagtigt har 52 flere end sidste år søgt ind her. Fremgangen fordeler sig på 24 på hhx-uddannelsen (handelsgymnasiet) og 31 på eux (studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse). Derimod er der et lille fald i ansøgertallet på tre i forhold til sidste år på htx-uddannelsen (teknisk gymnasium),

Tilbagegang er der også på gymnasierne i både Nakskov og Maribo. I Maribo, hvor der alene udbydes stx, er ansøgertallet faldet med 17 fra 100 til 83.
I Nakskov har man samlet fået 19 færre ansøgninger, men her dækker tallet over en stigning på stx på 13 og et fald på hf på 32 ansøgere.

På Celf i Nakskov er det stort set status quo i forhold til sidste år. Blot en enkelt ansøgning færre har man modtaget her sammenlagt.
Kigger man på de enkelte uddannelser, kan man se, at hhx har fået fem ansøgninger flere og eux tre mere, mens htx er faldet med ni.

Slutteligt skal det også nævnes, at VUC Storstrøm i Nykøbing, som udbyder hf-uddannelsen, har måttet notere et fald på 15 ansøgere fra 39 til 24 ifølge tallene fra Region Sjælland.

Sammenlagt i hele Region Sjælland er antallet af ansøgere faldet med 120 i forhold til 2018. Ialt har 8.658 unge søgt ind på en af de omtalte uddannelser rundt om i regionen.

Peter Jacobsen, der er formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, ser dog med fortrøstning på udviklingen.

- De unge vælger klogt og bredt. De ved godt, at de har brug for en ungdomsuddannelse. For nogle år siden var det bestemt ikke en selvfølge i Region Sjælland, at man skulle gå mere i skole efter niende eller tiende klasse. Men nu er søgetallet til de gymnasiale uddannelser stabilt og højt hos os, især når man sammenholder det med, at der er blevet færre 15-17 årige. Det er jeg meget tilfreds med, siger han i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere om emnet i Folketidendes papiravis lørdag.

  • Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

112

Klip og bøder på Vestlolland

Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget