cookie-og-privatlivspolitik
Både regionen og Falck melder om fuld kapacitet.
Både regionen og Falck melder om fuld kapacitet.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Flere vaccinationstider på vej

Flere børn end ventet har bestilt tid til vaccination.
01. december 2021 kl. 12:20 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Mange smittede med corona de seneste uger har betydet stort pres både på Region Sjællands teststeder i Nykøbing, Maribo og Nakskov og på Falcks teststeder i samme byer.

Samtidig giver vaccinationen af børn under 12 år, som blev tilbudt vaccine fra weekenden, stort pres på de lokale vaccinationscentre.

Indtil i dag har det været muligt, at børnene kunne blive vaccineret i Maribo og Nykøbing. Fra i dag er det også muligt i Nakskov.

Mange borgere efterlyser vaccinationssteder og primært teststeder flere steder i de to kommuner end de nuværende tre steder. Men det ligger ikke i planerne for nuværende.

- Det er de nationale sundhedsmyndigheder, som udstikker rammerne for, hvor stor en kapacitet vi skal have, fortæller Anne Hjortshøj, som er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Annonce

- På testområdet tester vi slet ikke så mange dagligt, som vi gjorde i foråret, hvor vi havde flere teststeder. Og de seneste uger har vi faktisk mangedoblet testkapaciteten, siger Anne Hjortshøj.

Hun fortæller også, at her i regionen er det i Lolland og Guldborgsund kommuner, hvor ventetiden er kortest til en pcr-test.

- Vi er løbende i dialog med både kommuner og Falck om kapaciteten, siger hun.


Flere tider lægges ud.

På vaccineområdet er tilslutningen til vaccine af børn under 12 år betydelig større, end det var estimeret.

- Tiderne blev revet væk, så snart de blev lagt ud. Men der skulle de kommende uger blive lagt betydelig flere tider ud til vaccination af børn, siger enhedschefen.

Annonce

At skulle opskalere så meget på både test og vaccineområdet, som der er blevet gjort den seneste tid, har krævet rekruttering af masser af mandskab.

Hos Falck, som driver kviktestcentrene, fortæller projektchef Mikael Kokseby, at det er lykkedes at ansætte nok personale.

- Men vi rekrutterer stadig for at kunne imødekomme både sygdom, fravær og opsigelser blandt de ansatte, siger han.

I regionen har man fået hjælp fra Beredskabsstyrelsen, som har stillet fire mand til rådighed som podere på hvert af testcentrene i Nykøbing og Maribo.

Både på testområdet, men primært på vaccinationsområdet, rekrutterer regionen stadig for at have fuldt mandskab.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE