cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Lokal nyt

Første folkeskov er måske på vej

Lørdag sendte TV2 fra et show, der samlede ind til at rejse mere skov - måske også i Guldborgsund.
16. september 2019 kl. 16:30 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

GULDBORGSUND Målet for lørdagens store indsamlingsshow på TV2 var at samle penge ind til at rejse mere skov i Danmark. Og ét af stederne kan blive Guldborgsund Kommune, der også havde budt ind på at få doneret træer til kommunen.

Her var der derfor ekstra spænding, da vært Puk Elgaard gik på scenen på skærmen hos TV2 i lørdags for at sætte gang i den store indsamling, hvor det både handlede om at støtte op om at få rejst flere folkeskove, men også om at støtte op om beskyttelse af eksisterende skove via opkøb af områder, der er udrydningstruede rundt omkring i landet.


God mulighed for skov

- Vi er rigtigt spændte. Det er en rigtig god mulighed for at få mere skov til vores kommune. Hvis vi ender med at være blandt de heldige, så får vi kommunens allerførste folkeskov, lød det inden lørdagens indsamlingsshow fra Frederik Cordes, der er leder af Guldborgsund Kommunes naturafdeling.

En folkeskov er en skov, der er kommet til i et samarbejde mellem borgere, virksomheder og offentlige myndigheder. Hvis ens område bliver udvalgt til at få en skov, bliver det udover en folkeskov også en såkaldt fredskov. Det betyder, at området skal blive ved med at være skov for altid.

- Vi har et stort fokus på bæredygtighed, og her vil mere skov være en vigtig faktor. Udover klimafordelene ved at skoven nedbringer CO2, så vil biodiversiteten i skoven også blive høj, så skoven vil naturligt blive et levested for rigtigt mange dyre- og plantearter. Og så skal vi jo ikke glemme, at det også bliver et vigtigt åndehul for os mennesker, siger tilføjer Frederik Cordes.

Lederen af Guldborgsund Kommunes naturafdeling ventede i øvrigt mandag formiddag stadig i spænding på at blive orienteret om, hvor meget ny skov, der helt præcist nu kan plantes i Guldborgsund Kommune.


Ikke helt afklaret

- Vi venter stadig i spænding, da det vidst endnu ikke helt er afklaret, hvor meget skov det drejer sig om. Men det var da i hvert fald et pænt beløb, der blev samlet sammen lørdag aften, lød det mandag formiddag fra Frederik Cordes.

I Guldborgsund Kommune ønsker man at plante træer på i alt 22,6 hektar jord, og lørdag donerede danskerne i alt 914.233 træer.

Indsamlingen "Danmark planter træer" er i øvrigt et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, der var gået sammen for at sætte fokus på klimaet og samle ind til at plante stiklinger rundt i landet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce