cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Forældre i brev: Hvilken effekt vil I måles på ved valget?

Forældrebestyrelsen på Østre Skole i Nykøbing har sendt et brev til hvert enkelt byrådsmedlem inden afstemning torsdag aften.
20. juni 2019 kl. 11:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

– Kære… Om cirka ét døgn kan du stemme i en sag, som står til at ændre livet for 705 børn og alle de fremtidige skoleelever i et af Nykøbings brokvarterer.

Sådan indledes et brev, der er sendt af forældrebestyrelsen på Østre Skole til hvert enkelt byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

I brevet er en liste af spørgsmål, som forældrene vil sikre sig, at politikerne har et svar på, inden man torsdag aften stemmer enten ja eller nej til en skolesammenlægning.

- Forslaget rummer gode ting. Også i pressemeddelelsen, hvor man tydeligt mærker gode intentioner. Men når man ser på sagsfremstillingen, hvis det er den, de baserer deres vurdering ud fra, er den skæv. Det er ikke et grundlag, vi som kommune skal være stolt af, at politikere træffer beslutninger ud fra, siger Henrik Steen Jensen, formand for bestyrelsen.

Han ved, at folkeskolen er underlagt statslige og kommunale beslutninger.

- Det er demokrati. Men vi håber, at politikerne tænker sig godt om.

I sit høringsbrev skriver Lindeskovskolen, at det vigtigste er, at skolerne lægges sammen, og at det sker nu. Og lige nu handler det om placeringen. Lad os samles på Østre. Det er der, der er opbakning til, siger han og tilføjer, at man så kan samarbejde om byggeriet af en fælles skole, når økonomien er til det.

Hans oplevelse er, at det primært er børn, familie og uddannelsesudvalget, der har behandlet beslutningen om skolesammenlægningen.

- En stor del af byrådet har derfor ikke været med i beslutningerne. Og de har mange andre ting på deres bord, og derfor kan det være, at de ikke kender alle detaljerne. Vi har en interesse for, at der træffes velbearbejdede beslutninger, forklarer Henrik Steen Jensen.

Det er kommet bag på forældrene, at beslutningen ville ske så hurtigt. Forældrene har bedt om mulighed for at stille spørgsmål til byrådsmødet torsdag aften. Men fristen for at indsende spørgsmålene var samme dag, som udvalget havde rykket sit møde til. Oven i købet en time efter, at pressemeddelelsen om beslutningen blev udsendt.

- Vi har brug for en dialog. Vi har inviteret til møder på skolen, og vi har skrevet og talt i telefon med de enkelte politikere, siger han og fortsætter:

- Det her er et sidste forsøg på at sige, at det er en kæmpe udfordring for projekt sammenlægning, at præferencer for skolevalg ikke indgår.

Kommunen ved ikke, hvorfor Lindeskovskolen bliver fravalgt, for man har ikke undersøgt det. Og de undervurderer nogle vigtige kræfter, hvis de vurderer, at det ikke er et vigtigt forhold for beslutningen.

Læs brevet i PDF filen, som du finder herunder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce