cookie-og-privatlivspolitik
Covid-19-testcenter på havneområdet hos Scandlines.
Covid-19-testcenter på havneområdet hos Scandlines.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Fortsat forvirring om testcenter på havnen

Nogle borgere fra Gedser og omegn kan blive testet på det lokale testcenter. Andre kan ikke.
12. januar 2021 kl. 14:00 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

GEDSER Ved testcentret på havnen lykkes det fortsat nogle borgere at få en coronatest. Men sådan burde det ikke være. Da Folketidende lige før jul skrev om forvirringen ved testcentret i Gedser, lød det nemlig sådan her fra Region Sjællands specialkonsulent og ansvarlige for opbygning af testcentre, Rikke Strunz Pedersen:

- I overgangen fra at være åbent, for at folk kunne droppe ind, til at være lukket, har det været lidt mere lempeligt, så folk ikke kører forgæves, men det bliver der strammet op på nu.

Da testcentret ligger på havnen, bør adgangen til centret være begrænset. Det bekræfter Peter Compen, der er leder af Udlændingekontrolafdelingen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er korrekt, at det er et terrorsikret område. Rent sikkerhedsmæssigt bør borgerne ikke gå derind for at blive testet, men vi står ikke og holder øje med det hele tiden, siger han og fortsætter:

- Det skal sikres, at det er til ind- og udrejsende. Siden i lørdags er det kun danske borgere eller udlændinge med fast bopæl her.

På Region Sjællands hjemmeside står de ord til troende. Folketidende ville gerne have spurgt til den lovede opstramning. Det lykkedes dog ikke at få en kommentar inden deadline.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce