cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Nikolai Linares/arkiv/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Forurenet vand: Beredskabet følger udviklingen

Lolland-Falster Brandvæsen står klar med frisk vand til eleverne på skolen i Østofte torsdag morgen.
29. august 2018 kl. 15:09 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vandforureningen fra Østofte-Nørreballe Vandværk følges også af Lolland-Falster Brandvæsen.

Indtil videre er forureningen dog ikke så voldsom, at der er planer om at sætte noget større beredskab i værk for at sikre de borgere, der får vand fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havlykke vandværker, rent drikkevand.

- Man kan jo godt stadig bruge vandet, hvis man husker at koge det først. Men vi er med på sidelinjen, hvis der skulle opstå en situation med et særligt behov. Vi har for eksempel fået en henvendelse fra skolen i Østofte om at levere vand, så der kører vi ud i morgen tidlig med nogle dunke, siger afdelingschef Morten Andersen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

- Men hvis det i morgen viser sig, at resultatet af de prøver, der er taget i dag, er forværret i forhold til den første prøve, så skal vi have lagt en ny plan for, hvad vi så gør. Men indtil videre ser vi tiden an, tilføjer han.

Drikkevandet, som brandvæsnet leverer, bliver i øvrigt tappet et andet sted fra end brandvæsnets hovedkvarter på Skibevej ved Maribo, for det ligger nemlig også indenfor det område, der er ramt af forureningen.

Du kan læse en vejledning for kogning af vandet samt se et kort over, hvilke områder, der er ramt, på Lolland Kommunes hjemmeside. KLIK HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce