cookie-og-privatlivspolitik
Fra et lokalt erhvervspanels telefon indsamling 2019.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Forventer rekord mange vil søge julehjælp

Det enorme antal af ansøgninger til feriehjælp i år, får hjælpeorganisation til at forudse meget stor søgning til julehjælp.
30. oktober 2020 kl. 12:01 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Julehjælp fra Dansk Folkehjælp 2020 har en samlet værdi af 1.500 kroner pr. familie og består af:
Julemad og kolonialvarer til en værdi á 500 kroner.
Et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kroner.
Julehjælp 2020 uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.

Fra 1. november er det muligt at indsende ansøgning til Dansk Folkehjælp med hovedsæde i Nykøbing om julehjælp.

Efter at organisationen tidligere på året oplevede en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres feriehjælp, skolestartshjælp og konfirmationshjælp, åbner Dansk Folkehjælp ansøgningen til julehjælp med en formodning om, at ansøgertallet også her vil nå nye, kedelige højder, siger generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

- Vi har i år oplevet, at ansøgertallet er steget markant til flere af vores hjælpeinitiativer, og derfor har vi også en trist forventning om, at endnu flere børnefamilier i år vil søge om Julehjælp end tidligere. Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer. Samtidig kan pandemien også have medført en mindre gruppe af ny-fattige i Danmark, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 samlet penge ind til fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

For at få økonomi til at hjælpe så mange som muligt opfordrer Dansk Folkehjælp alle til at bidrage til julehjælpsindsamlingen.

Ligesom tidligere år vil erhvervslivet landet over også hjælpe organisationen ved at indsamle penge til julehjælpen. Det sker 1. december, hvor en række erhvervspaneler 15 steder i landet i en time via telefon forsøger, at samle så mange penge ind som muligt.

Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kroner på blot en time til danske børns jul.

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Sidste frist for ansøgning er 30. november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce