cookie-og-privatlivspolitik
Corona-teltene blev rejst ved Nykøbing F. Sygehus.

31

Billeder

Corona-teltene blev rejst ved Nykøbing F. Sygehus.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Fotografer var frontløbere

BILLEDSERIE: Få et gensyn med nogle af fotograf Anders Knudsens motiver fra et coronaramt og nedlukket Lolland-Falster.
04. juli 2020 kl. 14:21 Af .

Annonce

Midt i marts lukkede Danmark ned som følge af corona-udbruddet. På Folketidende arbejdede vi videre - og vores fotografer fortsatte med at dække hverdagens meget forandrede begivenheder. På afstand. Få her et gensyn med nogle af fotograf Anders Knudsens motiver fra et coronaramt og nedlukket Lolland-Falster.

Hvordan har det været at arbejde som fotograf på Lolland-Falster i corona-tiden?

- Det har været en underlig tid med corona de sidste par måneder for os alle - og da også som pressefotograf på Folketidende. En ulmende tid med meldinger fra Italien og de første danskere, der var smittede, til det hele blev et ragnarok, da landet blev lukket ned.

- Med meldingen om, at folk var begyndt at hamstre efter statsministerens tale i marts, kørte jeg ud til butikker i Nykøbing klokken 22. Det var næsten ligesom at rykke ud til en brand for en fotograf, hvor man møder et usædvanligt syn med hundredvis af mennesker i butikkerne så sent om aftenen. Dagen efter illustrerede jeg de tomme butikshylder i supermarkederne og mødte en kunde iført en ansigtsmaske, jo, det var et helt anderledes handelsliv.

- Afstandsbegrænsning var der ikke de første dage, men det kom. Da jeg er lidt i den sårbare gruppe, skulle jeg passe ekstra på med at blive smittet, men billederne til avisen om, hvad der skete, skulle tages. Det blev til billeder taget udenfor af de personer, journalisten, der sad derhjemme, havde snakket med. Eller billeder, hvor de havde åbnet havedøren, så jeg kunne tage billeder af deres nye arbejdsplads derhjemme - og så blev der sprittet hænder, når jeg kom ind i bilen.

- Det var os fotografer, der var frontløbere og kørte rundt for at se, hvad der skete i landsdelen. Jeg har ikke journalisten med i bilen, da vi så ville sidde for tæt, så det var en lidt ensom tid med meget kommunikation via telefonen, mail eller sms.

- Det var nogle helt andre historier, jeg fotograferede, i forhold til de forsamlingsbilleder, jeg tit lavede. En meget underlig periode, som kunne lede tankerne hen på dengang, hvor "Vinterkrigen" rasede på Lolland-Falster.

Hvad har gjort størst indtryk på dig de seneste måneder?

- Det er utroligt, som alle har taget denne corona-tid med alvor og respekt. Sprittet hænder, holdt afstand og holdt sig hjemme. Det har været en stille og tom tid, ventende på nye oplysninger fra det næste pressemøde eller fra journalisterne, der havde fundet en historie, som jeg så skulle ud for at illustrere for læserne. Det har været hjælpsomme, forstående og en lille smule nervøse mennesker, man har mødt på sin fotovej.

Hvordan tror du, at corona-tiden vil påvirke os fremover?

- Vi bliver nok mere digitale fremover, men at komme ud og møde andre vil vi aldrig holde op med - isolationen og nedlukningen har påvirket mig til at blive mere glad for at mødes med andre. Og jeg glæder mig til at give mine nærmeste et kram en dag.

Klik på billedet herover for at se eller gense flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce