cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Mikkel Christiansen, Aske Larsen, Malte Christiansen og Anders Mouszynski startede lørdag på turen op mod Skovgrillen ved Hillerød.
Foto: Privat

Lokal nyt

Fra Holeby til Hillerød på hovedsageligt gåben

Går 200 kilometer for en del af Skandinaviens største burger.
29. juli 2020 kl. 08:28 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

HOLEBY De fire azteker-spejdere Aske Larsen, Malte Christiansen, Anders Mouszynski og Mikkel Christiansen satte lørdag kursen mod nord og Hillerød til fods på det, der på syv dage bliver en 200 kilometer lang gåtur.

- Vi har nogenlunde vejret med os, så det går godt deropad. Vi har ramt dag tre i dag. Det er som regel der, hvor man rammer muren lidt. Men de er ved nogenlunde mod, har fået lappet vablerne og kan se frem til et bad her om et par timer, så det bliver rigtig godt, fortæller tropsleder for Aztekerne i Holeby, Jacob Larsen, der stod ved Hårlev Kirke, da Folketidende i går mandag eftermiddag fangede ham.

Målet for turen er mere præcist Skovgrillen ved Hillerød og livtag med Taxaburgeren, der med sine cirka fire kilo efter sigende er Skandinaviens største burger. Burgeren, som ellers udelukkende skal spises af en person, har de fire spejdere ekslusivt fået lov at dele imellem dem.

- Det var en ide, der opstod. Nogle havde set den, og så kom vi til at snakke om det, og så sagde vi, at det er det, vi gør. Der er ikke så langt fra tanke til handling, fortæller Jacob Larsen.

I går stod den på overnatning på Vallø Camping ved Køge, og i dag tirsdag overnatter de fire spejdere på naturområdet Hedeland ved Roskilde.

Ved overnatningen torsdag ved Rådvad står den også på en tur til Bakken.

- De har cyklet noget af strækningen, fordi det er svært lige at finde en strækning på 200 kilometer. Så turen ender med at blive 250-260 kilometer i det hele, fortæller Jacob Larsen.

Udover den store burger kan de fire gutter også få et mærke til uniformen ovenpå den lange gåtur.

- Der findes et mærke, der hedder at gå 200 kilometer på syv døgn. Det er det, der er skabelonen for projektet. Så det er lige for at kunne få mærket med også. Det er jo meget sejt at kunne sy på uniformen. Og jeg tror, det er lidt et mål for dem, for jeg har kun et 100-kilometer på min uniform, fortæller Jacob Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce