Annonce
Lokal nyt

Fra Lolland til USA's brændpunkter

Celina Liv Danielsen direkte igennem til studievært Natasja Crone på TV2. Foto: Privatfoto

26-årig sakskøbingenser udlever journalistisk drøm som producer for kendt TV2-journalist.

USA/SAKSKØBING Hun er blot 26 år gammel, og det er ikke mange år siden, at hun færdiggjorde hhx-uddannelsen i Nykøbing. Men i dag er Celina Liv Danielsen fra Sakskøbing med helt fremme, når TV2 sender vigtige nyheder fra USA's brændpunkter.

Hun er nemlig ansat som producer for TV2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz. Sammen rejser de staterne tynde for at levere tv-nyheder til danskerne, men Celina Liv Danielsen dækker også begivenheder på egen hånd, når Jesper Steinmetz er optaget af andre gøremål.

Det allerseneste, den unge sakskøbingenser har dækket, er de voldsomme skovbrande i Californien, hvor mange mennesker er omkommet, og endnu flere har mistet deres hjem og ejendele.

- Jeg har de seneste dage været i byen Paradise, hvor over 6.000 huse er brændt ned til grunden. Borgerne må lige nu ikke vende tilbage til byen, da flere politifolk og eksperter går og leder efter omkomne i ruinerne.

- Selv om det ikke længere brænder i byen, så er der meget kraftig røg overalt. Det svier i øjnene og river i lungerne, når vi går rundt herovre. Vi må hele tiden have masker på for at kunne ånde og holde ud at være her. Flere hundrede specialister og lig-hunde går rundt i ruinerne og leder efter omkomne. De har kørt et særligt DNA-laboratorium ind i byen, så de kan prøve at identificere folk. Det er en meget underlig oplevelse, fortæller Celina Liv Danielsen.

Celina Liv Danielsen har dækket mange store begivenheder i USA de seneste måneder. Blandt andet skovbrandene i Californien. Foto: Privatfoto

Næsten ikke til at beskrive

- Det er næsten ikke til at beskrive, hvordan det føles at dække sådan en tragedie. Ord kan nærmest ikke beskrive, hvor ubehagelig en situation det er. Jeg var den ene aften på en parkeringsplads i den nærmeste by i forhold til Paradise. Her boede over 1.000 mennesker i deres biler, og det har de gjort i over en uge, fordi alle hoteller og herberger er fyldt op. Alle er ulykkelige og føler sig meget fortabte, fortæller hun.

Til daglig bor hun i en lejlighed i New York, men når der pludselig sker noget af det, der i dag betegnes som breaking news, så er det bare med at komme ud ad døren og afsted.

- Det er sjældent, at jeg eller vi når at forberede os hjemmefra. Når der sker breaking news, så pakker vi vores tasker med lynets hast, kører ud i lufthavnen og hopper ombord på det første fly. Research og forberedelse sker i taxaen på vej til lufthavnen, ombord på flyet og på vej ud til stedet, hvor begivenheden er sket.

- Jeg forbereder mig altid først ved at læse, hvad de amerikanske medier skriver, og derefter tjekker jeg samtlige sociale medier for at se, hvad menneskene i den givne by har delt om begivenheden. Det er oftest her, jeg finder alle vores kilder. De, der deler deres oplevelser og historier på eksempelvis Facebook, er ofte også dem, der gerne vil tale med os medier, forklarer Celina Liv Danielsen.

Men selv om man har hele USA som sit arbejdsområde, så er det trods alt ikke hver dag, at der sker breaking news. De dage bruger Celina Liv Danielsen til at forberede sig hjemme i New York og tale med kilder over telefonen, så hun kan planlægge kommende historier bedst muligt.

Faktisk var det lidt af et tilfælde, at hun endte som Jesper Steinmetz' makker i USA. Hun er uddannet journalist fra Roskilde Universitetscenter og blev kandidat i sommer efter at have været i praktik på TV2 i halvandet år. Hun har også suget erfaring til sig fra andre medier og uddannelser, men det var til en tv-prisfest i januar, hvor de begge var nomineret, at de to stødte på hinanden.

- Jeg havde aldrig mødt eller talt med Jesper før, men vi endte ved siden af hinanden ved samme bord og faldt i snak, og kemien var der med det samme. Seks måneder senere flyttede jeg til New York.

Næste afsnit i fortællingen kan du sikkert se på TV2 eller TV2 News snart.

  • Celina Liv Danielsen direkte igennem til studievært Natasja Crone på TV2. Foto: Privatfoto
  • Celina Liv Danielsen har dækket mange store begivenheder i USA de seneste måneder. Blandt andet skovbrandene i Californien. Foto: Privatfoto
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken