Annonce
Lokal nyt

Fritaget fængselschef får lov at vende tilbage til jobbet

Michael Fønss Gjørup. Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Undersøgelser renser institutionschef Michael Fønss Gjørup for mistanke i forbindelse med sag om Kriminalforsorgens indkøb af sikringstekniske ydelser.

Lederen af Storstrøm Fængsel ved Gundslev, institutionschef Michael Fønss Gjørup kan nu vende tilbage til sit job efter at have været midlertidigt fritaget for tjeneste siden december sidste år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kriminalforsorgen.

I december blev Michael Fønss Gjørup sendt hjem på grund af mulige uregelmæssigheder i Kriminalforsorgens indkøbspraksis, oplyste Kriminalforsorgen dengang. Det skete i forbindelse med en ekstern revisionsundersøgelse af udbuds- og indkøbspraksis på sikringsområdet hos Kriminalforsorgen.

Undervejs i undersøgelsen rejste de foreløbige konklusioner tvivl om mulige uregelmæssigheder, og det førte til, at Kriminalforsorgen i oktober sidste år indgav en politianmeldelse i sagen, og et par måneder senere blev Michael Fønss Gjørup så midlertidigt fritaget for tjeneste, mens politiet og Kriminalforsorgen undersøgte sagen nærmere.

Politiet har nu sendt deres redegørelse i sagen, og her fremgår det blandt andet, at politiet vurderer, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, og politiet vil derfor ikke gå videre med sagen.

På baggrund af det, og ud fra en konkret vurdering af sagens oplysninger, har Kriminalforsorgen derfor vurderet, at "der ikke er grundlag for at iværksætte disciplinære sanktioner mod institutionschefen for Storstrøm Fængsel. Det er derfor besluttet, at vedkommende kan genindtræde i sin stilling", hedder det i pressemeddelelsen fra Kriminalforsorgen.

Sagen begyndte for to år siden - i maj 2018, hvor Kriminalforsorgen annoncerede et offentligt udbud af en række ydelser vedrørende
sikringssystemer og sikringsinstallationer.

Knapt et halvt år senere - i oktober samme år - blev udbuddet annulleret efter samråd med Kammeradvokaten på grund af en indsigelse fra en mulig tilbudsgiver samt ny praksis fra EU-domstolene.

Derefter blev det besluttet, at der skulle udarbejdes en ekstern revisionsundersøgelse af Kriminalforsorgens udbuds- og indkøbspraksis på sikringsområdet. Det arbejde blev sat i gang for et år siden - i maj sidste år, og det var i forbindelse med, at Kriminalforsorgen i september modtog nogle foreløbige resultater af den ene del af undersøgelsen, at man besluttede at indgive en politianmeldelse.

Senere, i december, blev det så besluttet at fritage institutionschefen i Storstrøm Fængsel fra tjeneste midlertidigt.

For en måneds tid siden, i april, modtog Kriminalforsorgen den endelige samlede rapport fra det eksterne revisionsfirma BDO, og i denne måned kom så også politiets afgørelse i sagen.

Og det er altså på baggrund af disse og en samlet vurdering, at Kriminalforsorgen nu har besluttet, at der ikke skal iværksættes disciplinære sanktioner mod institutionschefen, som derfor kan vende tilbage til sit job.

- I Kriminalforsorgen ser vi med stor alvor på konklusionerne i BDOs eksterne undersøgelse. Vi har allerede fuldt fokus på at professionalisere vores indkøb af sikringstekniske ydelser, og den indsats fortsætter vi med.

- Fra 2018, og som led i den nuværende flerårsaftale for Kriminalforsorgen, har vi foretaget en markant professionalisering af vores indkøbsorganisation og ansat flere udbudsspecialister. Derudover har vi påbegyndt etableringen af en ny sikkerhedsorganisation, der også er helt central for at sikre en professionalisering af vores indkøb af sikringsteknisk udstyr.

- Samtidig arbejder vi målrettet på at kunne foretage nye udbud på det sikringstekniske område i løbet af 2021, siger fungerende direktør Lykke Sørensen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi nu kan komme videre, og at vores institutionschef nu kan genindtræde i sin stilling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Fønss Gjørup selv.

Læs også: Klage over udbud sender fængselschef hjem

  • Michael Fønss Gjørup. Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto
Annonce
Lokal nyt

Nicolai endte i stofmisbrug: Nu går han Danmark rundt baglæns af helt særlig grund

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai endte i stofmisbrug: Nu går han Danmark rundt baglæns af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan