mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Der er konstateret fugleinfluenza i en død edderfugl fundet nord for Lolland. Fuglene her har ikke forbindelse til den aktuelle historie.
Der er konstateret fugleinfluenza i en død edderfugl fundet nord for Lolland. Fuglene her har ikke forbindelse til den aktuelle historie.
Foto: Steen Thornit, arkivfoto

Lokal nyt

Fugleinfluenza i død fugl fundet nord for Lolland

Der er konstateret højpatogen fugleinfluenza i dødfunden edderfugle ved Vejrø. Fødevarestyrelsen minder fjerkræejere om at passe godt på deres fugle.
18. juli 2018 kl. 09:23 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der er konstateret fugleinfluenza i en død edderfugl fundet i Smålandshavet ved Vejrø nord for Lolland. Det oplyser Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside onsdag. morgen.


I en pressemeddelelse oplyser Fødevarestyrelsen, at det er DTU Veterinærinstituttet, som har konstateret, at der er tale om den højpatogene fugleinfluenza af typen H5N6. Den vilde fugl, hvor sygdommen er konstateret, blev fundet sammen med andre døde fugle.

Der er ifølge Fødevarestyrelsen tale om samme type fugleinfluenza, som tidligere på året blev konstateret hos andre vilde fugle både i Danmark og andre steder i Europa.


- Sygdommen ses hyppigst vinter og forår, så det er overraskende, at vi har gjort dette fund midt på så varm en sommer, siger ouschef og dyrlæge i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard i pressemeddelelsen.

Han opfordrer til, at man kontakter Fødevarestyrelsen, hvis man har mistanke om, at døde fugle kan være smittet med fugleinfluenza. Det kan man enten gøre via appen "Fugleinfluenza Tip" eller via Fødevarestyrelsens kontaktformular, som man finder på styrelsens hjemmeside under "Kontakt".

Fundet får dog ikke myndighederne til at indføre skærpede krav til hold af fugle og fjerkræ, men minder om, at man både som privat og professionel fjerkræavler, altid bør følge de almindelige regler for god smittebeskyttelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: OLE FOG

TAK til sygehuset i Nykøbing F. 13. august 2018 kl. 13.48

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsplatformen i Region… 12. august 2018 kl. 23.17

AF: LINDA SOMMER

Hjertelig tillykke Fejø 10. august 2018 kl. 12.39

AF: ASTRID GRAUGAARD JEPSEN

Kære bilister 08. august 2018 kl. 19.49

AF: AGNES LANGBALLE

Kommentar til: En skændsel 08. august 2018 kl. 12.00

AF: JOHN WENNERWALD

Flere dør af rygning 06. august 2018 kl. 13.00

Annonce