cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Fuldt booket i sommer-landet

Det er stort set umuligt at opdrive ledige sommerhuse til udlejning på Lolland-Falster i øjeblikket. Og det ser ud til at fortsætte længe endnu.
26. juli 2021 kl. 12:40 Af Jakob Poulsen

LOLLAND-FALSTER Der er rift om udlejnings-sommerhusene på Lolland-Falster denne sommer. Så meget, at samtlige sommerhuse i øjeblikket er udlejet ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen fra turismeorganisationen Visit Lolland-Falster.

Samme melding kommer fra det digitale udlejningsbureau Campaya, som har 687 sommerhuse på Falster registreret på sin digitale platform. Både i sidste uge og i denne uge er belægningsprocenten hos Campaya 100 procent, oplyser selskabets kommunikationschef Jesper Kamp Kruse i en pressemeddelelse.

Men det stopper ikke her. For både Visit Lolland-Falster og Campaya fortæller, at tendensen fortsætter ind i august.

- Det ser ud til, at vi får den største august måned nogensinde målt i forhold til udlejninger, siger Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster.

Også Campaya meddeler, at det på nuværende tidspunkt tegner godt for årets sidste sommermåned. Aktuelt er belægningsprocenten på mere end 95 procent frem til 27. august.

Annonce

Ifølge Brian Lindorf Hansen er det de tyske turister, der har langt størstedelen af æren for de gode udsigter for august. I flere tyske delstater begynder sommerferien nemlig senere, end den gør herhjemme.

- Det ser bedre ud, end vi havde forventet, fordi tyskerne bliver ved med at booke. Der kommer rigtig mange tyskere i august. Omkring 90 procent af vores gæster vil til den tid være tyskere, fortæller Brian Lindorf Hansen.

- Tyskerne er ikke meget for at rejse sydpå eller sætte sig op i et fly i øjeblikket med de smittetal, der er rundt omkring. Så vil de hellere sætte sig ind i bilen og køre en tur til Danmark. Vi har også arbejdet målrettet de senere år på at udvide sæsonen, især i august/september, så det er rigtig dejligt at se, at den indsats bærer frugt, siger han.

Hos Novasol-Dansommer i Marielyst genkender Janne Tribler Edvardsen billedet med massiv belægning netop nu. Og det er både godt og skidt.

- De sidste par år har de nordlige tyske delstater haft ferie samtidig med danskerne, og det skaber nogle flaskehalse. Derfor er det vigtigt, at vi øger kapaciteten på overnatninger, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE